B4rt3z Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Cos mi zaczal wentylatorek swirowac, Jak jest podlaczony do MOBO to chodzi caly czas na 2500rpm a jak podlacze pod zasilacz to idze na 4500rpm, no a powinien tak chodzic 3500rpm( tak mialem na poczatku po kupieniu no i wtedy jeszcze reagowal na zmiane temp, dzialal w zakresie 2500 - 4000) Sprawdzilem napiecie na MOBO bo myslalem ze zamale ale bylo ok. 12V Nie wiem czy wymiana czujnika na potencjometr pomoze czy to jest wina czego innego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 :oops: Czesc ale jaja - mam dokladnie taki sam comp jak Ty - tylko xp200+ Volcano - podlepilem czujnik pod aluminiowym radiatorem , potencjometr odlaczylem w ogole i zworki nie zalozylem - powinno dzialac. Brutus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Nie wiem o jakiej zworce mowisz ale mam rozumiec ze czujnik dales w cieplejsze miejsce. Ja dzisiaj wyluowalem termopare i wstawilem potencjometr no i teraz sam moge sobie ustawic ile obrotow tak zeby zaglosno nie chodzil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...