biver Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Problem dotyczy laptopa Asus L8400 z napedem DVD-ROM Toshiba SD-C2502. Dostalem go do reki w takim stanie ze moglem esplorowac plytki dvd, ogladac filmy na dvd ale nie moglem otworzyc zadnej plytki cd, naped nie widzial zwyklych plytek. Brat poradzil mi abym zainstalowal najnowsze drivery ASPI (sciagnalem 4.7) . Instalacja niby byla poprawna ale teraz moge tylko eksplorowac plytki dvd, filmy na dvd niechca mi chodzic wywala blad ze nie ma poprawnej instalacji ASPI a w rozszerzeniu pisze ze komp moze otwierac tylko napedy 32-bitowe (?). Ktos wie co moze byc problemem ? I jak to naprawic ? Poradzcie chociazby jak wrocic do stanu z przed instalacji ASPI Biver P.S. Aspicheck podaje ze z ASPI jest wszystko OK ale podaje ze na kompie jest plik Wnaspi46.dll w wersji 4.6 chociaz takowego nigdzie nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 wgraj może nowszy bios > ftp://ftp.us.dell.com/rmsd/BR59016.exe potem wgraj ForceASPI 1.7, koniecznie 1.7 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biver Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Force Aspi zainstalowane - ASPI - OK. Podczas wgrywania nowego biosu nistety wyskoczyły błędy. Teraz Windoza nie widzi już napędu. Czy jest możliwość ponownego wgrania biosu do napędu? Programowanie programatorem odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biver Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 to jak ? nikt nie wie jak to zrobic ??? potrzebuje pomocy bo komp nie moj a JA go popsulem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...