Awernes Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Witam Tak się od jakiegoś czasu rozglądam za jakimś tanim monitorem 19" do grania/filmów. Ostatnio zwrócił moją uwagę ten monitor: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4859...f31395f42393041 Wydaje się być bardzo ciekawym rozwiązaniem, pozatym cena też jest niczego sobie.... wiem Samsung 913N jest pewnie lepszy.... ale i droższy o jakieś 200zł, a ja szukam takiego monitora do max 1400zł (ABSOLUTNE MAX) :-) BTW: znalazłem jeszce taki link do forum.... ale nie jestem w stanie wywnioskować czy to jest dobry czy nie http://forums.extremeoverclocking.com/arch...p/t-177285.html pOzdrawiam MarekP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Hyunai, fujitsu-siemens i AG neovo należą do tzw grupy pościgowej i robia bardzo udane i zarazem tanie modele - muszą jakoś konkurować z potentatami. Monitor całkiem ciekawy, matryca TN, i zewnętrzny zasilacz - co też ma swoje plusy - bo promieniowanie elekromagnetyczne zamiast być na wysokości oczu jest pod stołem :wink: Przejrzał bym jeszcze ofertę AG Neovo(ma tanie modele z DVI!) i jak nie znajdziesz nic lepszego to brać. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awernes Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Witam, A może ktoś doradzić jaki monitor się nadaje do następujących zastosowań: a) Programowanie - w tym miejscu wydaje mi się że im większa rozdzielczość tym większy workspace i tym lepiej sie programuje... oczywiście pod warunkiem że czcionka będzie odpowiednio czytelna B) filmy/gry - ponieważ nie samą pracą człowiek żyje to monitor bedzie zastosowany do gier i filmów :) Najwięcej obaw mam w kwestii rozdzielczości: czy ktoś pracuje na LCD 19" na 1600x1200 ?? Czy może powiedzieć jak z odczuciami. A może to za duża rozdzielczość i 1280x1024 wystarczy do programowania..... próbowałem w tej niższej rozdzielczości pracować na 17" i dosłowanie szlag mnie trafiał, wszystko w windowsie jakieś małe. Zresztą za każdą radę byłbym wdzięczny :) pOzdrawiam MarekP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubiquality Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 sam sie zastanawiam nad 19" LCD, ale jakoś nie moge nić wygrzebać konkretnego do 1800,- głownie zależy mi na tym, aby nie było widać smurzenia w grach i filmach, i dobrze by było gdyby spełniał normę TCO'03.. znalazłem taki, który spełnia moje wymagania w 100% ale 17", a chciałbym 19",.. doradźcie coś fajnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Witam, A może ktoś doradzić jaki monitor się nadaje do następujących zastosowań: a) Programowanie - w tym miejscu wydaje mi się że im większa rozdzielczość tym większy workspace i tym lepiej sie programuje... oczywiście pod warunkiem że czcionka będzie odpowiednio czytelna B) filmy/gry - ponieważ nie samą pracą człowiek żyje to monitor bedzie zastosowany do gier i filmów :) Najwięcej obaw mam w kwestii rozdzielczości: czy ktoś pracuje na LCD 19" na 1600x1200 ?? Czy może powiedzieć jak z odczuciami. A może to za duża rozdzielczość i 1280x1024 wystarczy do programowania..... próbowałem w tej niższej rozdzielczości pracować na 17" i dosłowanie szlag mnie trafiał, wszystko w windowsie jakieś małe. Zresztą za każdą radę byłbym wdzięczny :) pOzdrawiam MarekP. 1593746[/snapback] Jak chcesz miec 1600x1200 musisz kupić 20" LCD bo 19" mają 1280x1024, jest 1 model iiyamy H1900 19" ktory ma natywną 1280x1024 ale potrafi wyswietlic 1600x1200 przez interpolację ale takie przeskalowanie nie nadaje się do tekstu. Do tekstu dobra jest 19" bo ma własnie 1280x1024 czyli wszystko jest większe niz na 17". Moze nowa Belinea 101920C 1650zł do gier filmow i tekstu na pewno będzie dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 sam sie zastanawiam nad 19" LCD, ale jakoś nie moge nić wygrzebać konkretnego do 1800,- głownie zależy mi na tym, aby nie było widać smurzenia w grach i filmach, i dobrze by było gdyby spełniał normę TCO'03.. znalazłem taki, który spełnia moje wymagania w 100% ale 17", a chciałbym 19",.. doradźcie coś fajnego 1613892[/snapback] norma tco 03 zalezy m innymi od koloru obudowy Bardzo często zdarza się tak ze monitor LCD nie spełnia tej normy TCO'03 bo ma czarną obudowę i tylko z tego powodu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...