DERSiK Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) W jaki sposób wgrać biosa awarda phoenix, jeżeli komp nie wstaje, tylko pika.... a komp działał dobrze, tylko wgrałem inny bios - starszy. Płyta główna BIOSTAR M7NCD Ultra rev. 8.2. dokładniejsze info tu: http://www.biostar.com.tw/products/mainboa...20Ultra%20(8.x) W necie nic a nic nie moge o tym znaleźć, do biosów AMI tak ale nie do tego. Pewnie wyjdzie na to, że będe musiał zabulić za zaprogramowanie biosu.... BŁAGAM O POMOC!!! ps. nie wyskakuje żaden komunikat, aby włożyć dyskietke, albo coś takiego... Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez DERSiK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 W AMI jest inny bootblock wiec nic dziwnego, ze nie wyskakuje. Nagraj sobie bios na dyskietke i nazwij plik amiboot.rom podczas startu nacisnij ctrl+home i bios powinien sie sam wgrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DERSiK Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 W AMI jest inny bootblock wiec nic dziwnego, ze nie wyskakuje. Nagraj sobie bios na dyskietke i nazwij plik amiboot.rom podczas startu nacisnij ctrl+home i bios powinien sie sam wgrac. 1588255[/snapback] no właśnie tak robiłem.... ale to nie jest ami tylko award i nie wchodzi mi :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Ale skoro pika to chyba jednak cos dziala. Probowales podlaczyc karte graficzna na PCI i zobaczyczy cos sie wyswietla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DERSiK Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Ale skoro pika to chyba jednak cos dziala. Probowales podlaczyc karte graficzna na PCI i zobaczyczy cos sie wyswietla? 1588534[/snapback] nom próbowałem co się dało... to wina biosa, zły jest, możliwe że za stary. najlepsze jest to, że pika i pika w nieskończoność... doliczyłem się 30 iluś pików, już mi się nie chciało dalej liczyć, bo nie ma to sensu. ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zrób "Clear CMOS" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DERSiK Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zrób "Clear CMOS" 1588667[/snapback] robiłem, no bo przecież to oczywiste po updacie biosu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...