Skocz do zawartości
DERSiK

Problem Z Biosem Award Phoenix

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposób wgrać biosa awarda phoenix, jeżeli komp nie wstaje, tylko pika.... a komp działał dobrze, tylko wgrałem inny bios - starszy. Płyta główna BIOSTAR M7NCD Ultra rev. 8.2. dokładniejsze info tu: http://www.biostar.com.tw/products/mainboa...20Ultra%20(8.x)

W necie nic a nic nie moge o tym znaleźć, do biosów AMI tak ale nie do tego. Pewnie wyjdzie na to, że będe musiał zabulić za zaprogramowanie biosu....

BŁAGAM O POMOC!!!

ps. nie wyskakuje żaden komunikat, aby włożyć dyskietke, albo coś takiego...

Edytowane przez DERSiK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W AMI jest inny bootblock wiec nic dziwnego, ze nie wyskakuje.

Nagraj sobie bios na dyskietke i nazwij plik amiboot.rom podczas startu nacisnij ctrl+home i bios powinien sie sam wgrac.

1588255[/snapback]

no właśnie tak robiłem.... ale to nie jest ami tylko award i nie wchodzi mi :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale skoro pika to chyba jednak cos dziala.

Probowales podlaczyc karte graficzna na PCI i zobaczyczy cos sie wyswietla?

1588534[/snapback]

nom próbowałem co się dało... to wina biosa, zły jest, możliwe że za stary. najlepsze jest to, że pika i pika w nieskończoność... doliczyłem się 30 iluś pików, już mi się nie chciało dalej liczyć, bo nie ma to sensu. ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi