Makonar Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Mam monitor Hyundai'a. Fajny bo mały, 17". Kłopot w tym, że monitor jest ostry na krawędziach, i piekielnie niewyraźny na środku. Strasznie to sie rzuca w oczy jak czyta sie np: jakis artykuł... od boku do boku wyraźny, a środek to chyba tylko w okularach można przeczytac. No i co z tym fantem zrobic? Na złom? Do serwisu? Czy może jest jakis dystrybutor Hyundaia na polskę? Monitor ma firmowo 36 miechów gwary, ale Media Markt daje tylko 2, a w tej chwili drań ma już 2.5 roku. Co polecacie? Może ten model tak już ma i trzeba przywyknac? Może można to wyregulować? A może po prostu sypie sie i trzeba się go pozbyc? Wina karty graficznej odpada: poprzedni monitor miał wyśmienity obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fornas Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Możesz spróbować wejść do menu serwisowego i tam powinienes znalezc opcje h/v-linearyty myślę, że właśnie to powinienes wyregulować - może coś się poprawi. Do menu serwisowego wchodzi się (przynajmniej u mnie V770) trzymając przycisk menu trzeba nacisnąć power, wychodzi się tak samo.Opcjami serwisowymi bawiłbym się z ostrożnością :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Nie dostałes gwarancji producenta? Z tego co pamietam dwa lata było Door-to-Door, a w trzecim roku wysyłka na koszt użytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Mam monitor Hyundai'a. Fajny bo mały, 17". Kłopot w tym, że monitor jest ostry na krawędziach, i piekielnie niewyraźny na środku. Strasznie to sie rzuca w oczy jak czyta sie np: jakis artykuł... od boku do boku wyraźny, a środek to chyba tylko w okularach można przeczytac. No i co z tym fantem zrobic? Na złom? Do serwisu? Czy może jest jakis dystrybutor Hyundaia na polskę? Monitor ma firmowo 36 miechów gwary, ale Media Markt daje tylko 2, a w tej chwili drań ma już 2.5 roku. Co polecacie? Może ten model tak już ma i trzeba przywyknac? Może można to wyregulować? A może po prostu sypie sie i trzeba się go pozbyc? Wina karty graficznej odpada: poprzedni monitor miał wyśmienity obraz. 1589414[/snapback] mam cos podobnego i ta sama firma monitora [KLIK] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 mam cos podobnego i ta sama firma monitora 1596388[/snapback]LCD to nie CRT, a LCD Hyundai mają problemy ze skalowaniem obrazu w niskich rozdzielczościach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konwerro Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Nie wiem czy to pomoże ale ustaw rozdziałke na optymalną (zalecaną przez producenta czyli najwyższą) i ustaw odświeżnie monitora na minimum - 60 hz. Daj zanć cz y coś to zmieniło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 LCD to nie CRT, a LCD Hyundai mają problemy ze skalowaniem obrazu w niskich rozdzielczościach. 1596399[/snapback] ech... nie zauwazylem, maly blad (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...