Skocz do zawartości
Gość molimo

Gigabyte Ga-k8nxp-9 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam taka plyte glowna i chcialbym sie zapytac o pare rzeczy a mianowicie:

1.czy dobra jest do O/C ?

2.czy oplaca sie montowac DPS (czy cos pomaga) i czy da sie zmienic wiatraczek od niego bo standardowy troche slychac

3.jakiej jakosci jest karta Wi-Fi dolaczona do zestawu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ta plyte od 3 dni i procek amd64 300+ zrobilem update biosu z f4 do f7 z pozimu windowsa przez internet teraz mam taki problem ze temperatura procka jest 30 stopni a wiatrak mi dmucha z 5000 RPM a jak ustawie w biosie kontrole fan to po odpaleniu kompa piszczy 2 razy moze wie ktos co jest grane. Mialem stara wersje Everest i tam mi pokazywal ze procesor ma 70 stopni a w biose ze jest 30 stopni , teraz zainstalowalem nowsza wersje Everest i juz pokazuje ze procesor ma 30 stopni a wiatrak wieje caly czas z 5000 RPM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Gigabyte K8NXP-9 tak dla pewnosci:)

Hej mam bios F4 i mam pytanie czy mozna aktualizowac bios odrazu do F9 - bo jak aktualizowalem przez neta na windowsie to mi po zrestartowaniu nie chcial odpalic i odpalal z DualBIOS?

Mam jeszcze pytanie czy ta plyta obsluguje Dyski z opcja NCQ - bo do jasnej ciasnej nie moge tego nigdzie znalezc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi