Skocz do zawartości
IamWeasel

Szkło Akrylowe

Rekomendowane odpowiedzi

Mały oftopik, nie mam w okolicy porządnego marketu budowlanego więc chciałem was spytać. Ile ok. kosztował by prostokąt z pleksy o wymiarach 180x105cm o grubości 3cm? Jest wogule taka pleksa w sprzedazy? Chodzi mi o to że potrzebuję zrobić tablicę do kosza, nie drewnianą, a w sklepach kosztują one ponad 500zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sęk w tym że kosze drewniane nie zdają egzaminu bo rozwalają się od deszczy etc. więc zastanawiałem się ile by kosztował taki z pleksy.

1593530[/snapback]

Dobra by była tablica z 10mm plexi u mnie koszt ok 600zł za 1m2 jak dobrze spojzałem

ta plexi co ja kupuje to jest ta plexi lepszej jakosci

THX NAZIR

Własnie doczytałem ze tam jest 3cm a nie 3mm

Jesli tak to koszt takiej plexi to pow, 2000zł

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli tyle co gotowy kosz :) Co ich powaliło, z czego jest ten pleksiglas robiony, ze srebra z dodatkiem diamentów???

1593541[/snapback]

takiej grubosci plexa kosztuje ogromne pieniadze a w takich wymiarach to robi sie kosmiczna suma a do tego co chcsz uzywac starczy 10-15mm ze spokojem :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a spasila by taka z przystankow autobusowych, ma jakies 5-6 mm, dajesz takie 3 = jeden ful przystanek i pogrywasz . hmm tylko mnie te wymiary zastanawiaja czy kosz ma faq 1.8 m kurde jeszcze takich duzych chbya nie widzialem , no chyba ze jestem slepy i kazdy tyle ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doczytałem teraz że co lepsze kosze są robione z pleksi 15mm, więc Misio masz rację, mówisz że kupujesz lepszą pleksę, a nie wiesz ile kosztuje 15mm najgorszej? :)

1593720[/snapback]

No niestety nie wiem pewnie z 2 razy taniej ale nie spodkałem sie z plexi extrudowana(jakos tak) grubosci 15mm

Ta lepsza plexi to plexi wylewana posiada bardza mała ilosc naprezen w stosunku do tej 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi