Skocz do zawartości
trzepek1987

Problem Z Czestotliwoscią Odswiezania Monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z Czestotliwoscią odswiezania monitora gdy wlączam niektóre gry monitor przechodzi mi w stan uspienia mialem ten problem np z empire earth ale kiedys ktos na czacie powiedzialm mi jak to mam ustawic w odswiezaniu i teraz ta gra dziala mi normaLnie ale w paru innych grach nadal mam ten sam problem i zaczelo mi sie to od tej pory gdy nowy monitor sepsul mi sie i teraz mam zastepczy ( starszy) bardzo bym prosil o pomoc jezeli nie na forum to podam swoje gg 8534822

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze i ja sie podlacze bo mam problem ktory mozna nazwac tak samo

otoz monitor pracuje normalnie w kazdym trybie oprocz 1024x768@85. Wtedy to na ekranie mozna zauwazyc 2 szerokie pasy na obszarze ktorych obraz jest nieostry. W pozostalych miejscach jest bez problemu. Tak samo w innych trybach. Co jest nie tak? Pada cewka wkupiajaca czy moze elektronika. A moze cos innego? I czy jest sens to naprawiac? NEC V520 15'' o wartosci ok 200pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest nie tak? Pada cewka wkupiajaca czy moze elektronika. A moze cos innego? I czy jest sens to naprawiac? NEC V520 15'' o wartosci ok 200pln

1596201[/snapback]

No dobra, nie musisz pisać że sie na tym nie znasz :lol:

Uszkodzony zasilacz, albo jakiś kondensator w układzie zasilania kineskopu. Naprawić się da, czemu nie ... tylko nie wiem czy znajdziesz warsztat (kolegę?) który zrobi to za ~50zł ... bo chyba więcej nie warto inwestować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cewka skupiajaca.... mozna bylo sie domyslec, poza tym jestem elektronikiem wiec mam o tym pojecie, no ale nie technikiem wiec nie naprawie, no chyba ze sam dojrze

a qmpla to mam technika, robocizna gratis

Edytowane przez cmsydney

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi