Conti Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Krótkie pytanko: Czym skonwertować ntfs do fat32 aby było "dobrze" - przede wszystkim aby nie stracić plików i polskich nazw plików?? Wersja dłuższa :) : W sobote postanowiłem (oczywiście sam z siebie bo się nudziłem <_< ) zrobić format c: i instalke systemu. Przy okazji zrobiłem sobie "dobrze" no bo bezpieczniej i c: poddałem formatowi jako ntfs. Wcześniej był fat32, hulał bez większych problemów (no czasami sprawdzanie dysku), a przy ntfs wszystko działa jakby z hamulcem - zauważalnie wolniej szczególnie operacje na plikach :mur: . No to zainstalowałem partition magica aby powrócić do fat 32 na c: a tu taki miły zonk - ostrzega że może "zgubić" niektóre "nie angielskie" literki z nazw plików <_< . A że to partycja systemowa to byłoby nie miłe, bo nie chce mi się znowu robić instalki. Więc chwilowo z tego zrezygnowałem i się pytam :) : Czy ktoś ma doświadczenia na tym polu, jest jakiś program, który nie namiesza z polskimi literkami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Chyba tylko partition wchodzi w rachubę ale on może partycję zniszczyć..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 eee..... wylacz kompresje dysku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 wyłączona :( Pewnie w weekend czeka mnie reinstalka..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...