Skocz do zawartości
Gość molimo

Wd Caviar 120gbjd

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam problem. otóż kiedyś posiadałałem pł.gł. Abit An-7 i jak chcialem zainstalowac system musialem na samym poczatku instalatora wcisnac F6 i dalej wlozyc dyskietke ze sterami (Sillicon 3112) i bylo all ok, dysk sie formatowal i system sie instalowal :) teraz posiadam nowa pł.gł. taką jak w popisie i nie mogę juz tak zrobić ponieważ podczas gdy chcem sformatować dysk to dochodzi do 100% i kończy a na koniec info że "dysk nie może być sformatowany poniewaz jest uszkodzony,lub źle podlaczony...". są to stery Sillicon 3114. sprobowalem na sterach nvidii (n-force 4 ultra) uruchomilem instalke (juz nie musialem wkladac dyskietki) system sie sformatowal, pliki zostaly skopiowane na dysk i teraz podczas ponownego uruch. PC powinienien wsykoczyć dalszy instalator systemu jak to mialo miejsce zawsze na poprzedniej plycie ale tu zamiast tego ponownie mi sie wlacza ten pierwszy instalator (wybor partycji, ilosc miejsca, format). w biosie pozmienialem zeby dysk sie pierwszy uruchamial ale nic z tego. CD-ROM w ogóle usunelem z listy pierwszych 3 urzadzen zeby sie nie uruchamial (tylko dysk twardy) i nadal ten instalator pierwszy uruchamia sie. jak wyjme plyte to zatrzymuje sie na takiej jakby tabelce a na dole pisze boot CD ...

nie wiem co jeszcze moge zrobic :( prosze o pomoc bede bardzo wdzieczny za uzyskanie jak najszybszej pomocy. thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn jak z dysku sata ?

tzn w biosie zrobilem tak:

first boot device:hard disk

second ...:hard disk

third ...:hard disk

i nadal to sie pojawia ekran: "boot CD..." lub startuje znowu ta pierwsza instalka. prosze o szybko pomoc :(

Edytowane przez molimo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi