IamWeasel Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zauważyłem że ceny Sony Ericssona P800 bardzo spadły i zastanawiam się czy wymienić mojego SX1 na SE. Mimo że na początku bardzo jarałem się tym że SX1 obsługuje np. gierki z n-gage to doszedłem do wniosku że teraz korzystam praktycznie tylko z: -dzwonienia, smsowania -MP3 -aparatu i nagrywania filmów Mam więc do was pytanie, czy opłaca się to zamienić? Bo w sumie to pewnie wyjdę na zero - za SX1 z kartą 256MB dostanę tyle żeby kupić P800 z dwoma Memory Stick DUO 128MB (niestety p800 obsługuje memorki do 128MB). Oto problemy jakie widzę: -P800 ma tylko 4 tysiące kolorów, a SX1 65 tysięcy. Ale ekran P800 jest o wiele większy. Jak wyglądają zdjęcia/filmy na P800? Dużo gorzej? Widac wyraźne przejścia w kolorach? Czy na P800 mozna też oglądac filmy w xvidzie (np. ze SmartMovie)? -max 128MB można rozwiązać kupując po prostu 2 karty, bo przyzwyczaiłem się już do 256MB pamięci -jak tam jakość zdjęć w P800? Można nagrywac filmy, jesli tak to jakie jest ograniczenie czasu, fps i rozdziałki? -czy jakość odtwarzania MP3 jest dobra? To dla mnie ważne. Największym bajerem w P800 jest oczywiście duży dotykowy wyświetlacz, szkoda że tylko 4k kolorów, ale to wykorzystam tylko przy oglądaniu zdjęć i filmów, więc jesli wszystko widać OK to nie będzie to tak przeszkadzać. Mam nadzieję że pomożecie. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) P800 ma tylko 4 tysiące kolorów, a SX1 65 tysięcy. Ale ekran P800 jest o wiele większy. Jak wyglądają zdjęcia/filmy na P800? Dużo gorzej? Widac wyraźne przejścia w kolorach? Czy na P800 mozna też oglądac filmy w xvidzie (np. ze SmartMovie)?- jakosc ekraniku jest bardzo dobra nie zauwazysz roznicy 4 - 65 tys. - jest smartmovie pod UIQ, a ogladanie filmu w rozdzielczosci 208x320 to nie to samo co 176x220 max 128MB można rozwiązać kupując po prostu 2 karty, bo przyzwyczaiłem się już do 256MB pamięcijeszcze telefon ma ~12mb dostepne, w sx1 masz "tylko" ~4mb jak tam jakość zdjęć w P800? Można nagrywac filmy, jesli tak to jakie jest ograniczenie czasu, fps i rozdziałki?- fotki zrobione roznymi UIQ'ami - nie pamietam czy jest ograniczenie co do dlugosci nagrywnia jak jest to wgrywasz jakis program co niema ;) czy jakość odtwarzania MP3 jest dobra? To dla mnie ważne.jakosc taka sama wav'ow - Stereo, 44,1 kHz, 16bit co do mp3 to nie wiem czy programy do mp3 nie maja pewnych ograniczen w prubkowaniu dzwieku Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez RoKFoR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 wedlug mnie warto, bardzo dobry odtwarzacz mp3 (juz ten stadartowy) super bateria trzyma 5 dni jesli uzywa sie go umiarkowanie (1260) no i ekran na kazdym robie wrazenie ;) aha i uwazaj na klawiaturke tylko orginalna!! chinskie podruby pekaja po kilku tygodniach! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi, chyba sie skuszę :) PS. na innym forum (symbianonline.pl) odpisano mi że jakość wyświetlacza jest dość słaba i żebym nie zmieniał. Może ktoś z was ma aparat i P800 i mógłby zrobić zdjęcie wyświetlacza przy wyświetlaniu np. jakiegoś zdjęcia? Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...