Pain Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Witam, mam taki problem ze nie wiem jaki wiatraczek dac do chlodzenia, a szczegoly problemu to Zalman ZM80D-HP (http://www.cooling.pl/product_info.php?cPath=103_96&products_id=529 ) na Gf 5700, i chce teraz krecic ta karte a dla bezpieczenstwa chce kupic wiatraczek, do tego modelu chlodzenia zalman wydal swoj wiaraczek ZM-OP1 (http://www.cooling.pl/product_info.php?cPath=30_65&products_id=204) ale znalazlem nieco lepszy chyba bo wiecej obrotow a co dla mnei wazne o wile cichszy, mianowicie jest to Papst 612 F/2L ( http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=978 ) ale nurtuje mnie pytanie czy nie bedzi gorzej rozpraszal powietrza z racji tego ze jest o 20mm mniejszy. Prosze o pomoc. Z gory dzieki wielke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Papst widze cichszy ale CFM nie powala.. mysle ze jak na grafe to starczy ale niech sie inni wypowiedza jeszcze =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 OP1 na 5v chlodzil mojego poprzedniego R9800Pro przy zegarach 440/780 i stykal , wiec do twojego 5700 tez starczy . A na 5v jest cichutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pain Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Oka dzieki wielkie, ale chodzi ci o 2x5V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 zalmana OP1 mam w zasialczu - jak na moj gust nie jest taki cichutki nawet na 5v - w sumie zasilacz to jedyne co slysze :> w kompie ja bym bral papsta raz ze cichszy - na bank twarlszy - a przeplyw powietrza w tym wypadku wystarczy w zupelnosci :) jak masz okienko w budzie to bedzie ladniej wygladal zalman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Ja miałem w rękach kilka wentylatorów Zalmana - OP-1, Tego z FB123, małe 80mm - każdy z nich był wielkim rozczarowaniem. Głośne i drogie. Już lepiej zainwestować w PAPST'a. Ewentualnie polecam jeszcze: * AKASA * Arctic-Cooling * Thermaltake No i z wyższej półki - NoiseBlocker'y. Ale z tych dwóch - PAPST. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pain Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 dzieki, zdecyduje sie wiec na Papst'a ale czy normlanie go tam zamocuje bez zadnego problemu :> ale jak nie to wezme go mlotkiem a przymocuje :) jescze raz dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Tyle , ze wez sobie pod uwage , ze Op1 na 5v dalej wieje a papst to w sumie nazwe wentylatora to przejal tylko chyba z samej formy jaka prezentuje , bo parametry wentylacyjne to on ma zerowe... Zwolnij OP1 do obr papsta i tez go nie uslyszysz... Przy OP1 masz ten plus , ze zawsze jak przyjdzie potrzeba przy juz konkretnym o/c to mozesz go puscic na 12v :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pain Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 no tak ale przy papscie nie musze zmniejszac napiecia bo on chodzi lepiej i ciszej normlanie niz tamten z obnizonym voltazem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Zobacz sobie parametry tego 60x60 -> 9.5CFM ? :lol: i za to chcesz zaplacic 62zl ? Jak dla mnie to calkowita pomylka , przy o/c ten wiatrak i tak ci nic nie da . Juz lepiej kup sobie Akase 120mm . Przelozysz sobie 2 kabelki na molexie i bedzie sobie chodzila rownie nieslyszalna na 5v co ten papst . A chyba nie musze juz tlumaczyc ze bedzie przy tym wydajniejsza ? EDIT: i nie odbieraj mojego postu jako atak , ja chce ci tylko pomoc :wink: Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez Heat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pain Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 tak tak nie odebralem jako atak ale wydawalo mi sie ze papst neico lepszy jest ale w takim razie dzieki za pomoc ;] papst odpada calkowicie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...