VRTX Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Robie obudowe z plexi (4,7mm) na staruszka P2 266. Chcialbym zeby byla jak najmniejsza wiec pare rzeczy trzeba bedzie upchac. Planuje wyjac zasilacz (200W) z obudowy i umiescic go na "suficie" obudowy. Z jednej strony (z dala od zasilacza) bedzie wial jeden wiatrak wpompowujac powietrze do obudowy jakies 10cm od zasilacza a z drugiej wiatraczek bedzie wypompowywal powietrze. I teraz sedno sprawy - czy oba wiatraki musza byc umieszczone na wysokosci zasilacza? Planowalem tez wydychajacy umiescic na spodzie obudowy (czyli troszke nizej niz zasilacz), a ten wciagajacy na gorze. Dodatkowo ta para wiatrakow ma chlodzic jeszcze radiator na Rivie TNT 2 Ultra (byl wentylator ale sie zepsul - no coz - sprzet ma juz chyba z 7 lat a sam komp to ponad 8 :D ) i bedzie zamontowana druga para wentylatorow po drugiej stronie karty graficznej chlodzac cpu i dysk. Co sadzicie na temat takiego rozwiazania? Wentylatory maja byc 80x80 podswietlane na niebiesko :) albo te http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60132521 albo te http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61044081 . Zalezy mi troche tez na cenie - komp jest stary i stoi tylko jako serwer (no i moja mateczka gra na nim w pasjansa :D ). Z gory dziekuje za odpowiedzi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Ja Ci powiem tak...ze do p2 nie jest potrzebne jakies super chlodzenie...da rade nawet bez dodatkowych wiatrakow w budzie,ale jak robisz z pleksy to chyba chcesz zeby ci pokoj ozdabialo wiec...te wiatraki za 13 ziko sa akceptowalne jak dla mnie...nie wiem czy zalezy Ci na ciszy napewno arctici sa ciche...a i obieg powietrza powinien byc taki... na dole wentyle WCIAGAJACE/WDMUciach!ACE do srodka i u gory lub tez zaraz pod standardowym miejscem pod zasilator WYDMUciach!ACE ze srodka na zewnatrz pozdro,a na rivke to spokojnie powinno wystarczyc to AKASA LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...