koles22 Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 nieznam sie na sprzecie za bardzo a wiec prosze o wyrozumialosc. mam pentium 4 3.0Ghz i w 0-2% obciazenia ma on temperature 49-52 stopni. teraz pytanko czy to normalne i jezeli nie to co mam z tym zrobic.(wiatrak jest standardowy jaks firma TITAN) z gory dziex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Gdańsk Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 a podaj jeszcze jaka temperature ma w stresie(podczas grania/kompresowania itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Witam Temperatura Twojego pentiumka z box'owym cooler'em jest jak najbardziej w pozadku w idle..... dodatkowo latem. Tez mialem w idle 49-50 na boxowym chlodzeniu... po wymianie na BT mam 43-44 w idle i przedewszystkim cisze. Wiec nie masz sie czym martwic... trzeba tylko pilnowac aby temperaturka nie przekraczala 69 stopni.... to jest taka granica jaka podaje producent... oczywiscie jesli bedziesz mial w stresie wiecej niz 69 np 70 pare stopni.... to nie panikuj poprostu jest to oznaka ze trzeba poprawic np wentylacje w budzie aby gorace pwoietrze nie stalo w srodku tylkobylo wyciagane na zewnatrz a chlodnieszje bylo wciagane do obudowy. Pozdrawiam Szem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koles22 Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) zrobilem niezly wykret.zamontowalem na bocznej sciance dodatkowy wiatrak od procesora(wycialem dzire i przymontowalem :-) ,jest troche glosniejszy ,ale coz _cos za cos_ :) .a oto wyniki: Przed Po proce. 49-52 *** 46-50 plyta. do 43,44 *** 36-38 twardy:49-53 *** 37-39 ......wiem wiem ze to amatorka,ale naprawde wyglada z zewnatrz fachowo,a przedewszystkim DZIALA!! :) :) :) :) :) :) PS:w morde niezly jestem(jak na amatora) Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez koles22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 zrobilem niezly wykret.zamontowalem na bocznej sciance dodatkowy wiatrak od procesora(wycialem dzire i przymontowalem :-) ,jest troche glosniejszy ,ale coz _cos za cos_ :) .a oto wyniki: Przed Po proce. 49-52 *** 46-50 plyta. do 43,44 *** 36-38 twardy:49-53 *** 37-39 ......wiem wiem ze to amatorka,ale naprawde wyglada z zewnatrz fachowo,a przedewszystkim DZIALA!! :) :) :) :) :) :) PS:w morde niezly jestem(jak na amatora) 1604516[/snapback] ameryki to ty nie odkryłeś ;o! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 ameryki to ty nie odkryłeś ;o! 1607403[/snapback] no nie odkryl ale jest zadowolony z siebie a to najwazniejsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...