Skocz do zawartości
koles22

Lamerskie Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

nieznam sie na sprzecie za bardzo a wiec prosze o wyrozumialosc.

mam pentium 4 3.0Ghz i w 0-2% obciazenia ma on temperature 49-52 stopni.

teraz pytanko czy to normalne i jezeli nie to co mam z tym zrobic.(wiatrak jest standardowy jaks firma TITAN)

z gory dziex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Temperatura Twojego pentiumka z box'owym cooler'em jest jak najbardziej w pozadku w idle..... dodatkowo latem. Tez mialem w idle 49-50 na boxowym chlodzeniu... po wymianie na BT mam 43-44 w idle i przedewszystkim cisze.

Wiec nie masz sie czym martwic... trzeba tylko pilnowac aby temperaturka nie przekraczala 69 stopni.... to jest taka granica jaka podaje producent... oczywiscie jesli bedziesz mial w stresie wiecej niz 69 np 70 pare stopni.... to nie panikuj poprostu jest to oznaka ze trzeba poprawic np wentylacje w budzie aby gorace pwoietrze nie stalo w srodku tylkobylo wyciagane na zewnatrz a chlodnieszje bylo wciagane do obudowy.

Pozdrawiam Szem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobilem niezly wykret.zamontowalem na bocznej sciance dodatkowy wiatrak od procesora(wycialem dzire i przymontowalem :-) ,jest troche glosniejszy ,ale coz

_cos za cos_ :) .a oto wyniki:

Przed Po

proce. 49-52 *** 46-50

plyta. do 43,44 *** 36-38

twardy:49-53 *** 37-39

......wiem wiem ze to amatorka,ale naprawde wyglada z zewnatrz fachowo,a przedewszystkim DZIALA!! :) :) :) :) :) :)

PS:w morde niezly jestem(jak na amatora)

Edytowane przez koles22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobilem niezly wykret.zamontowalem na bocznej sciance dodatkowy wiatrak od procesora(wycialem dzire i przymontowalem :-) ,jest troche glosniejszy ,ale coz

_cos za cos_ :)  .a oto wyniki:

Przed        Po

proce.  49-52      ***        46-50

plyta.    do 43,44  ***        36-38

twardy:49-53        ***      37-39

......wiem wiem ze to amatorka,ale naprawde wyglada z zewnatrz fachowo,a przedewszystkim DZIALA!! :)  :)  :)  :)  :)  :)

PS:w morde niezly jestem(jak na amatora)

1604516[/snapback]

ameryki to ty nie odkryłeś ;o!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi