nitrousoxide Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Witam! Mam płyte główną Abita IC7-G i niestety po roku użytkowania coś się stało z wentylatorem na chipsecie i zaczął strasznie hałasować (wyje jak kosiarka). Chciałbym wymienić ten wentylator na coś cichego. Znajomy polecil mi wentylator Thermaltake TIGER 1. Mam jednak kilka pytań: Czy można zastosowąć zamiast tego wentylatora jakiś radiator (ktoś mi powiedział że nie da rady bo chipset się usmaży)? Co sądzicie o TT TIGER 1 ? Czy zna ktoś coś lepszego od tego wentylatora? Dodam jeszcze tylko że na procesorze mam Zalmana CNPS7000B-CU którego nie słychać prawie wcale i do tej pory hałas fabrycznego wentylatora na chipsecie aż tak mi nie przeszkadzał jednak jak już się zepsuł to chciałbym jak najbardziej zredukować poziom hałasu wydobywającego się z obudowy (obudowa Chieftec MX-01SL-D-U). Licze na waszą pomoc. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitrousoxide Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 please pomóżcie!! bo głowa mi już pęka od tego hałasu :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 radiatory zalmana, NB-32/47, po 25zł do kompletu, daj na GPU coś zalmana, w budzie F-1 i masz "zalman PC" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Juras__ Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 yakże obstawiam na zalmana :) NB-47J - niebieski - zajefajny design i dobra wydajnosc na allegro 16 zł i tyle samo żółty zalman NB-32K na którego możesz wrzucic wentyla bo to normalny sześcian a nie wierza jak niebieski.... Ogólnie mam niebieskiego na NB a żółtego na SB bez dodatkowego chłodzenia i jestem zadowolony. pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...