Skocz do zawartości
2pacco

T5900 I Tylne Satelity

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupilem sobie zestaw Creativa T5900, wszystko pieknie ladnie, gdyby nie to ze nie dzialaja tylne satelity....probowalem juz wszelkich pomyslow podsunietych na tweaku a znalezionych przez opcje szukaj...

Moja karta dzwiekowa to realtek AC97 zintegrowany na Asusie a8n-SLI deluxe.

bawilem sie w opcjach itp itd...central dziala...a tyl sie opiernicza :P

Czy zmiana muzy na audigy 2 przynioslaby jakas zmiane?

Pozdrawiam

Edytowane przez 2pacco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

probowalem nawet film dvd (niby mial miec 5.1) i tesh out... tylne nie dzialaja... sa napewno sprawne bo po przelaczeniu na przod dzialaja elegancko ...

dlatego zastanawiam sie czy kupno audigy 2 pomoze =] wkoncu to wydatek rzedu 180 zl

----

oczywiscie mp3 i sluchanie na wszystkich glosnikach tez byloby mile ale nawet plugin do winamp nie bardzo pomogl (poza centralnym ktory to lyknal....)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszedzie gdzie moglem ustawialem na 5.1 .... w kazdych ustawieniach =] od ustawien tej zintegrowanej karty po jakies wynalazki leadtecka od dzwieku... wszedzie gubi te dwa tyle glosniki...

kumpel zaproponowal kupno audigy 2.... i ni bede mial problemow =]

co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje to nie musisz kupowac Audigy. Ja mam taki sam problem zawsze gdy przeinstaluje system. Dwa dni grzebie w ustawieniach i zawsze sie uda uzyskac pelne 5.1. Tobie polecam najpierw ustawienie w Winapie w Wyjsciach w DirectSound twojej dwiekowki i jeszcze paru opcji. W ustawieniach tez musisz miec 5.1 i oczywiscie najnowsze sterowniki wraz z Mixerem w ktorym polecam robic testy.

Mi sie zawsze udaje uzyskac 5.1 tylko trzeba grzebac a jakosc dzwieku i tak jest bardzo ladna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi