Skocz do zawartości
mike_za

Doradzcie Mi...

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Dopiero zaczynam na forum ale od razu chciał bym was prosić o radę. Zamierzam kupić nagrywarkę dvd tak do 250-300zł głównie do celów przerabiania filmów divx na dvd. Ostatnio pożyczyłem od znajomego nagrywarkę dvd Lite-on(dosyć nowa bo zakupiona ok. 1 tyg. temu) lecz jak przerobie nią film na dvd i nagram to na kompie chodzi rewelacyjnie a na dvd stacjonarnym(nie tylko moim, ale także na innych) film zacina strasznie. Jeżeli wiecie czym to może być spowodowane to pomórzcie, oraz doradźcie jaki ja sprzęt mam kupić. Dodam na koniec ze film przerabiam programem NeroVision Express.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nagrywarke DVD LiteON, na początku byłem zadowolony, ale coraz częściej mam przypadki takie jak opisywałeś. Na stacjonarnym (Samsung P244) się zacina, mimo że nagrywam nawet z prędkością 1x. A jak nagram 8x to już wogóle kaszana, oczywiście płytki kupuje dobre, ale zauwżyłem że na Verbatimach są lepsze rezultaty niż na TDK.

A też mam taki jeden przypadek co nowy orginalny film DVD wogole sie nie chce czytac w tym LiteON'ie !! mimo ze w stacjonarnym jest spox, a na starym DVD Pioneer u kolegi tez bez problemu sie czyta.

Ostatni przypadek: nagrywam tak z 1.5 giga zdjec na plytce DVD TDK, jedna sesja, i pozniej podczas weryfikacji w nero, pokazuja sie jakies bledy. A predkosc nagrywania ustawilem na 1x !! wtf?!?!

Konkludując, lepiej wybrac coś innego, droższego, niewiem, ważne zeby dzialalo dobrze, może inni userzy cos doradzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też czytałem o tym Benq'u że jest dobry, ma dobrą korekcję błędów i jakiś tam highendowy Plextor 740 jest na bazie Benq'a, lub na odwrót.

I wogóle mają dobry support, często poprawki wypuszczają. Tylko podobno głośny jest.

Nec 3500A też jest rekomendowany, ale gdzieś tam przeczytałem że ma słabą korekcję przy CD/CDRW.

Natomiast zastanawiam sie nad Pioneera 110, podobno jest cichszy od poprzednich modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LiteOn zasłużył sobie na dobrą opinię wypaśnymi spawarkami CD-R. Niestety wielu ostatnio psioczy na ich nagrywarki DVD.

Plextor to zajebista wypalara, pod warunkiem, że kogos na nią stać ;) BenQ, Pioneer, LG, NEC też są OK. Warto jednak zwrócić uwage na głośność. Wiem, że nie powinien być to najważniejszy wyznacznik do wyboru napędu ale jak miałem kiedys do czynienia z NEC-iem to krew mnie zalewała jak wył (chociaż spawarka jest jak najbardziej za[ciach]sta)!

Wg. mnie wybieraj pomiędzy powyzszymi nagrywarkami.

A już tak na temat. Sam musisz dopasować sobie prędkość nagrywania i nośnik do tego co czyta twój stacjonarny DVD i wcale to nie prawda, ze jak będziesz nagrywał na niskich predkościach to wszystko ma być cacy. Sprawdź czy twoja stacjonarka woli + czy -

Filmów nie "przerabia" się w Nero !! Od tego jest inny i bardzej skuteczny soft.

EDIT

I oczywiście jak chcesz się bawić z tym co pisałes to obowiązkowo ten serwis i jego forum.

Edytowane przez Eskan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi