slonik666 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Posiadam bartona 2500+@3200+ fsb 200 na plycie glownj gigabyteGa-7N400 i do tego 2x 2x256 twinmos duall pc 3200 400mhz z tego co sie orientuje pamieci powinny chodzic ~2900/2800mb/sec zapis odczyt albo naodwrot robilem sandrom test i wyszlo 2500/2400 mb/sec skad taka roznica w biosie mam ustawione by SPD ramy napiecia zwiekszalem na ramie i na cpu i nic nie dalo, czy cos jest nie tak czy to normalne ?? :| aha kazda kosc z osobna sprawdzalem sandrom i niby te kolo 2900/2800 mialo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 cze/ zmien z SPD na 100% w biosie. mam podobną konfiguracje tyle że 2X512 Twinmos a CL przestawiłem na2//Sprawdz EVERESTEM jest nowy 2,2// chociasz po godzine testowania Prime95 wywala błąd ale musle że to wina kosci M-techa bo dróga kostka to orginał Twinmos/ja doganiam Athlony64/ a swoją drogą poprzednio miałem 2X256Kingstony i nie wiem czy nie były lepsze?pozdrawiam :smile: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slonik666 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 zmienilem z SPD na 100% i nic komp nie wstal wogole zadnego dzwieku nic cisza nie wim czy to moze przez to ale na 3 ramach pamieci sa twinmosa a na jednej jest M.tec ale w sumie wsadzalem 2 twinmosy z kosciami orginalnymi twinmos i tego twinmosa z pamiecia m.Tec i zapis i odczyt w sandzrze byl ok a 4 kosci i juz spadek wydajnosci ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 mi tesz się chrzaniło przy czterech zablokowanuch slotach./postudiuj troche instrukcje obsługi bo tam jest podział na dwóstronne pamięci i jednistronne(SS/DS)po dróge nie wiem czy płyta Gigabyta chce mieć aż cztery pamiątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slonik666 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Patrzylem do instrukcji jest niby tak jak ma sie 4 kosci na duallach SS/DS SS/DS SS SS no a moje sa wszytkie SS sparwdzalme ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 mój numer na GG 4240273 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 na ga-7n400 pro2 dzialalo u mnie - tez 4xTM 256, tyle ze to byly dwie pary dual channel kompa uzytkuje teraz moj mlodszy brat, katuje najnowsze gierki i nie ma zadnych problemow, ale wydajnosci pamieci nie benchowalem w sumie... jedna para byla na twinmosach druga na mtecach, a z tego co znam firme twinmos to oni bardzo czesto zmieniaja producentow kosci takze nie zdziwil bym sie jesli ta jedna kostka by wprowadzala zamet... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...