Skocz do zawartości
slonik666

Chyba Problem Z 4x 256 Twinmos Dual

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam bartona 2500+@3200+ fsb 200 na plycie glownj gigabyteGa-7N400 i do tego 2x 2x256 twinmos duall pc 3200 400mhz z tego co sie orientuje pamieci powinny chodzic ~2900/2800mb/sec zapis odczyt albo naodwrot robilem sandrom test i wyszlo 2500/2400 mb/sec skad taka roznica w biosie mam ustawione by SPD ramy napiecia zwiekszalem na ramie i na cpu i nic nie dalo, czy cos jest nie tak czy to normalne ?? :| aha kazda kosc z osobna sprawdzalem sandrom i niby te kolo 2900/2800 mialo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze/ zmien z SPD na 100% w biosie.

mam podobną konfiguracje tyle że 2X512 Twinmos a CL przestawiłem na2//Sprawdz EVERESTEM jest nowy 2,2// chociasz po godzine testowania Prime95 wywala błąd ale musle że to wina kosci M-techa bo dróga kostka to orginał Twinmos/ja doganiam Athlony64/ a swoją drogą poprzednio miałem 2X256Kingstony i nie wiem czy nie były lepsze?pozdrawiam :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmienilem z SPD na 100% i nic komp nie wstal wogole zadnego dzwieku nic cisza

nie wim czy to moze przez to ale na 3 ramach pamieci sa twinmosa a na jednej jest M.tec ale w sumie wsadzalem 2 twinmosy z kosciami orginalnymi twinmos i tego twinmosa z pamiecia m.Tec i zapis i odczyt w sandzrze byl ok a 4 kosci i juz spadek wydajnosci ramu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na ga-7n400 pro2 dzialalo u mnie - tez 4xTM 256, tyle ze to byly dwie pary dual channel

kompa uzytkuje teraz moj mlodszy brat, katuje najnowsze gierki i nie ma zadnych problemow, ale wydajnosci pamieci nie benchowalem w sumie...

jedna para byla na twinmosach druga na mtecach, a z tego co znam firme twinmos to oni bardzo czesto zmieniaja producentow kosci takze nie zdziwil bym sie jesli ta jedna kostka by wprowadzala zamet...

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi