Skocz do zawartości
prezesrm

Podkrcanie GF4 i procka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie jestem za bardzo zaanwasowany w tym temacie (ucze sie, ale od czegoś trzeba zacząć :)) chciałbym troche podkrecic moją karte graficzną i procka (konf. na dole). Chciałbym wiedziec jakim nalepiej programem GF4, a procka to z biosu, i na jakich ustawieniach to dac, przy standardowym chlodzeniu, zeby mi nie siadł :)

Sorry ze Wam zawracam glowe, ale wydaje mi sie ze na tym forum przesiadają zaanwasowniu ludzie w tych tematach. Z góry dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nvidia Bios Editor do podkrecenia karty, do testow jakis rivatuner. Znajdziesz na www.nvidia.com.pl

co do procka to probuj po trochu i testuj sandra, albo 3dmarkiem. jak ok, to dawaj troszke wiecej. jak ustawisz fsb na 140- pare, to spokonie powinno dzialac. Nie wiem jak dalej, nie znam sie na p4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na poczatek to ustaw w biosie plyty glownej FSB na 133. Procesor odrazu bedziesz mial 2.4 Ghz a o dzielniki sie nie martw bo masz automatyczne na plycie. Karte graficzna najlepjej podkrecac w zakladkach detonatorow, ktore znajdziesz na www.pc.komnata.pl w dziale detonatory. Sciagnij te 40.xx (xx - to wersja, ktora sobie wybierzesz). Pamietaj zeby byly do Twojego systemu operacyjnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temp jest ok., tylko patrzyłem w BIOSie i nie wiem gdzie ustawic to FSB, tylkojedyne comisie z tym skojarzylo to bylo gdzies "CPUOperating Speed" i tam jest ustawione na 1800(100), mozna tam jeszcze ustawiac zasilanie itp. (ale zresztą to wiecie) :) mam to zmienic na np. 2400(133) i nic sie nie powinno stac?, agdyby procek podchodził do niebezpiecznych temperatur, to sie wyłączy komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...