mateusz1982 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Witam! Trochę lamerskie pewnie pytanie... co to jest CL? Np. przy pamięci CL3. Nic mi to nie mówi. I na forum często spotkałem jak się chwalicie swoimi timingi. Co to tak w zasadzie jest? Podajecie kilka liczb oddzielonych myślnikiem, ale one mi nic nie mówią. Zapewne na forum gdzieś jest. W FAQ nie, a szukając CL - ciężko znaleźć (za krótki wyraz) ;) TIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 a mi sie wydaje ze w faq jest. o popatrz, tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=52396 a jezeli cie to nie zatysfakcjonuje zawsze sa google ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz1982 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Nie... tam jest jak ustawiać timmingi, że coś np. z CL2 nie działa itp. Ale nie jest napisane CO to jest CL, ani co to są te timingi ;) No google wiem. Ale akurat skrót CL (to skrót?) to dwie literki, i nawet nie wiem jak zadać zapytanie, by dostać odpowiedź ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 To wpisz sobie CAS Latency Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonto Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Ja sie podepne pod tamat. Nie wiem co oznacza 1T i 2T przy pamięciach. Gdzie to sie sprawdza jak ja np mam? Od pewnego czasu mnie to dreczy i nikt mi nie potrafi dokładnie odpowiedziec na pytanie co to jest to 1T? ????????? Zlitujcie sie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Command Rate to liczba cykli zegarowych, potrzebnych do zaadresowania obszaru pamięci z żądanymi danymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonto Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Już jaśniej sie zrobiło. Teraz gdzie to sie sprawdza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 W biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonto Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Przeszukałem cały bios i nie znalazłem niczego w stylu Command Rate. :? Może to jakoś inaczej sie nazywać ? Czy może nie dane jest mi sie dowiedziec jak jest u mnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 (edytowane) Z tego, co mi wiadomo: Bios 1T [cpc on] - przystosowany jest do konfiguracji pamieci 512mb, 256itp Bios 2T [cpc off] - najwieksza wydajnosc na pamieciach 2x512 Jak nie, to poprawcie ;) Topic Świdra - pisze boldem na poczatku http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=92493&hl= Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez jvt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...