Skocz do zawartości
mateusz1982

Pamięci I Cl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Trochę lamerskie pewnie pytanie... co to jest CL? Np. przy pamięci CL3. Nic mi to nie mówi.

I na forum często spotkałem jak się chwalicie swoimi timingi. Co to tak w zasadzie jest? Podajecie kilka liczb oddzielonych myślnikiem, ale one mi nic nie mówią.

Zapewne na forum gdzieś jest. W FAQ nie, a szukając CL - ciężko znaleźć (za krótki wyraz) ;)

TIA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie... tam jest jak ustawiać timmingi, że coś np. z CL2 nie działa itp. Ale nie jest napisane CO to jest CL, ani co to są te timingi ;)

No google wiem. Ale akurat skrót CL (to skrót?) to dwie literki, i nawet nie wiem jak zadać zapytanie, by dostać odpowiedź ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie podepne pod tamat. Nie wiem co oznacza 1T i 2T przy pamięciach. Gdzie to sie sprawdza jak ja np mam? Od pewnego czasu mnie to dreczy i nikt mi nie potrafi dokładnie odpowiedziec na pytanie co to jest to 1T? ????????? Zlitujcie sie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego, co mi wiadomo:

Bios 1T [cpc on] - przystosowany jest do konfiguracji pamieci 512mb, 256itp

Bios 2T [cpc off] - najwieksza wydajnosc na pamieciach 2x512

Jak nie, to poprawcie ;)

Topic Świdra - pisze boldem na poczatku

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=92493&hl=

Edytowane przez jvt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi