Skocz do zawartości
pawlusz

Gigabyte K8nsc Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem dwa dni temu płyte Gigabyte K8NSC 939 i Athlona 3000.

Dwa dni chodzilo wszystko ok. Zainstalowałem nowszą wersje Utylity managera (5 z kawałkiem) i pochodzil 24 h, a tu nagle włączyłem spowrotem głośniki (bo miałem dżwięk pod tv bo patrzylemma filma) i w głośnikach słysze "danger, danger, danger......"

Zrestartowałem kompa, potem ustawienia biosa (mam biosa F3-po ubgrade) i dalej nic. Wrócilem do UM 4 i nic nie marudzi.

Co się działo? Czy coś nie tak? Czy z tym managerem czy może z płytą??

Pomocy!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź temperatury i obroty wiatraków. Najprawdopodobniej cooler miał zastój :)

Pozdrawiam

socet

1611687[/snapback]

Dzięki za szybką odpowiedz

Temperatura i obroty są ok. Temperatura nie przekracza 35 st. obroty w okolicy 4000

Czy Moze być to problem że nie mam wentylatorka podłączonego do plyty (System Fun)

Edytowane przez pawlusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowiedz

Temperatura i obroty są ok. Temperatura nie przekracza 35 st. obroty w okolicy 4000

Czy Moze być to problem że nie mam wentylatorka podłączonego do plyty (System Fun)

1611697[/snapback]

Bardzo możliwe. W takim razie wyłącz monitoring obrotów Case fan'a i spokój.

Pozdrawiam

socet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi