Kamyk_^ Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Witam Czy ktos posiada ten sprzet ??? Ja mam 3 :) od Dlinka i mam ciagle z nim problemy. Podobno tylko w Polsce sie sypia (tak mowi mi serwisant z serwisu dlinka z Niemiec). Prosze o kontak osoby ktore pracuja na tym sprzecie ? Z gory dziekuje za kontakt Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Witam Czy ktos posiada ten sprzet ??? Ja mam 3 :) od Dlinka i mam ciagle z nim problemy. Podobno tylko w Polsce sie sypia (tak mowi mi serwisant z serwisu dlinka z Niemiec). Prosze o kontak osoby ktore pracuja na tym sprzecie ? Z gory dziekuje za kontakt Pozdrawiam 1612632[/snapback] ja na nich pracuje i nic sie nie sypie :P dzwonienie do Niemiec jest smieszne, bo tam nic nie doradzaja :mur: zadzwon sobie na nr 012-2-999-333 jaki masz problem, moze uda mi sie cos pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 :) Ciesz sie w takim razie :) Ja kupilem jeden poczym sam D-Link przyslal mi 2 kolejne :) Do tego przyslali mi juz 3 firmwary robione specjalnie dla mnie i dalej mi sie wywala :mur: , a juz mowie co: -po wlaczeniu ALG na http D-Link podczas pracy obciazonej (tzn pomiedzy 7:30 do 16:00) potrafi sie zresetowac ze 7 razy :( a przy tym samym obciazeniu w nocy jak wiadomo ze malo osob w sieci jest to dziala dobrze. Kompow w sieci mam 120. Zwiekszylem juz polaczenia ALG do 200000 i nic :( A po wylaczeniu ALG wmomencie nieblokowania wpisanych na czarne listy stron DFL mial do 30 dni uptime :( Kurna i nie wiem o co chodzi :( Pisalem gadalem z nimi, wysylalem im crashdumpy i nic :( narazie rozkladaja rece :( Mowili mi ze tylko ja i ktos w Lodzi ma taki problem a pozatym nikt :( Najlepsze jest to ze ja zaplacilem za jednego a oni mi przyslali dwa kolejne za free :) jak sie nie zglosza to ja je chyba opchne na allegro :) i kupie CISCO cos :) Moze bedziesz wiedzial w czym jest problem Pozdrawiam Ps. Co to za numer ??? Kiedys dzwonilem do D-Linka w polsce to mnie odeslali do niemiec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 od pierwszego lipca wsparcie techniczne jest w Polsce :) http://www.dlink.pl/?go=gNTyP9Cip9RLIC4ASt...LklNZsjMqBj6g== Hmm mozesz mi napisac jak wyglada struktura Twojej sieci ? Jaki link/serwer/routery/przelaczniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 sic! nie wiedzialem - uzeram sie z nimi juz od maja wiec nawet nie probowalem ponownie sie kontaktowac z Polskim pseudo serwisem :( A co do sieci to tak (jesli cos za malo napisze to dopowiem pozniej): -link - symetryczne 1 MBit od prowidera w miescie, ten prowajder jest bezposrednio polaczony z ATM ktory leci do Poznania swiatlowodem :) -siec 120 kompw polaczonych w strukturze mieszanej albo rozszerzonej gwiazdy -uzywane w sieci sa przewaznie 24 portowe switche D-Linka z ktorymi jak do tej pory nie bylo problemow i mam nadzieje (odpukac) nie bedzie -czasami spotykane sa 8 switche - Dlinka -serwerow jest 12 wiec duzo :) ale w zasadzie jeden przydziela adresy z DHCP a reszte jesli chodzi o neta to robi DFL Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Czy przycinales ruch na dane IP/grupy ? Masz komputery podzielone na grupy i zrobiony na nie routing lub VLANy czy tak wszystko do jednego worka wrzucone ? :) Wgrywales moze firmware 1.33 ? Jesli nie to pobierz z ftp.dlink.de i wgraj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 >Czy przycinales ruch na dane IP/grupy ? Pasmo mam przyciete do okolo 20 kB w ciagu godzin pracy, jest to 20 dla wychodzacych i przychodzacych, a po 16:30 jest juz calosc wolne. >Masz komputery podzielone na grupy i zrobiony na nie routing lub VLANy czy tak wszystko do jednego worka wrzucone ? W zasadzie nie ma Routingu kazdy jest podlaczony do swojego switcha ktory pozniej laczony jest kaskadowo i wrzucany do dlinka, wszystkie sa w jednej klasie adresowej 192.168.2.x, no chyba ze chodzilo ci o grupy tworzone w Windowsie :D to tak wiadomo ze userzy sobie tworza jakies tam grupy >Wgrywales moze firmware 1.33 ? >Jesli nie to pobierz z ftp.dlink.de i wgraj. Hehe :) Dla mnie to jest juz stary firmware :) Tak jak wczesniej pisalem oni napisali mi juz dwa tylko dla mnie mialem 1.34 a teraz mam 1.34-pro :) wiec to nie jest problem firmwaru. Wysylalem im nawet logi ktore dlink wrzuca na server ale narazie nic :( Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 zrób VLANy i routing na kilka grup to powinno rozwiązać problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 No napewno by chulalo jakbym mial w sieci switche obslugujace VLAN. Wiekszosc switch to D-Linki DES-1024D i jakies 8 portowe :( Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Witam ponownie :) Nowy firmware przyslany przez Niemcow zadzialal :) Narazie ponad 2 dni Uptime :) A mam jeszcze pytanie: jakie masz lacze do niego podlaczone ??? TPSA ??? Ja mam lokalnego prowvidera ale chcialbym jeszcze DSL dokupic i podlaczyc pod wejscie ETH4 i podzielic siec na dwa lacza. Czy taka konfiguracja da rade ??? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 1100 ma loadbalancing, ale do tego lepiej spisuje sie ich nowe cacko dfl-800 lub 1600 :) ja mam wrzuconego obecnie dsla 4mbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...