sebasos Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Tak jak w topicu mam problem z odczytem danych z dwoch portow com pod winda 98. Pod Xp idzie bez problemow ale pod win 98 nie daje sobie rady. Najdziwniejsze jes to ze zczytuje te dane programem pod dosa a wiec wedlug mnie lepiej powinien dzialac na windzie 98. Z gory bardzo dziekuje za pomoc. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Tak jak w topicu mam problem z odczytem danych z dwoch portow com pod winda 98. Pod Xp idzie bez problemow ale pod win 98 nie daje sobie rady. Najdziwniejsze jes to ze zczytuje te dane programem pod dosa a wiec wedlug mnie lepiej powinien dzialac na windzie 98. Z gory bardzo dziekuje za pomoc. Pozdr 1612670[/snapback] W windzie 98 moze byc taki walek ze jak prubujesz uzyc portow COM w aplikacji DOSowej to moze sie grysc ze sterownikiem portu windowsa i wogole nie zadziala, pomaga wylaczenie portu COM w menedzerze urzadzen, windows go widzial nie bedzie, a program DOSowy zobaczy bo odwoluje sie prosto do sprzetu a nie do windowsa :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...