Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

stawiam 2 dyski do porowanannia oto one... :

HDD WD2500KS CaviarXL, 250GB,16MB,7200rpm,SATA/300

nie znalazlem go jeszcze w zadnym polskim sklepie

vs

Maxtor MaxLine Plus III 250 GB (Serial ATA, 16MB) 7L250S0

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20730

co bedzie leopsze jak myslicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam che kupic dysk i nie wiem dalej nie wiem jaki,ale mam tutaj dwa przydatne Ci linki.

Caviar w komputroniku

oraz

Recenzja na storagereview.com

Maly OT:

Btw.czy ktos potrafi mi powiedziec jaka jest praktyczna roznica w wydajnosci dyskow.Chodzi mi o zauwazalna roznice podczas pracy przykomputerze a nie syntetyczne benchmarki.Zastanawia mnie jak duza roznica bylaby podczas pracy pomiedzy wymineionymiwyzej dyskami a np Maxtor DiamondMax 10 200 GB (8MB) 6L200M0 SATA + NCQ.Wiem ze o troche wrozenie ,ale moze ktos wie ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Btw.czy ktos potrafi mi powiedziec jaka jest praktyczna roznica w wydajnosci dyskow.Chodzi mi o zauwazalna roznice podczas pracy przykomputerze a nie syntetyczne benchmarki.Zastanawia mnie jak duza roznica bylaby podczas pracy pomiedzy wymineionymiwyzej dyskami a np 1613896[/snapback]

Mam model DiamondMax 10 i Maxline III, i widzę i słyszą wyraźną różnicę na plus dla Maxline III. Jest szybszy i cichszy (nie slychac tak chrobotania).

Natomiast oba dyski są dosyć chłodne, nie nagrzewają się.

Hałas na biegu jałowym też jest bardzo niski. Mam starego WD i on wyje niemiłosiernie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi