moadipek Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 stawiam 2 dyski do porowanannia oto one... : HDD WD2500KS CaviarXL, 250GB,16MB,7200rpm,SATA/300 nie znalazlem go jeszcze w zadnym polskim sklepie vs Maxtor MaxLine Plus III 250 GB (Serial ATA, 16MB) 7L250S0 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20730 co bedzie leopsze jak myslicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Ja bym brał Maxline III, lepiej wypada przed WD. A poza tym ten 1mln MTBF Maxtora też musi o czymś świadczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mist Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Sam che kupic dysk i nie wiem dalej nie wiem jaki,ale mam tutaj dwa przydatne Ci linki. Caviar w komputroniku oraz Recenzja na storagereview.com Maly OT: Btw.czy ktos potrafi mi powiedziec jaka jest praktyczna roznica w wydajnosci dyskow.Chodzi mi o zauwazalna roznice podczas pracy przykomputerze a nie syntetyczne benchmarki.Zastanawia mnie jak duza roznica bylaby podczas pracy pomiedzy wymineionymiwyzej dyskami a np Maxtor DiamondMax 10 200 GB (8MB) 6L200M0 SATA + NCQ.Wiem ze o troche wrozenie ,ale moze ktos wie ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeNoN Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 ja mam 2 takie wd spiete w raida 0, sprzet naprawde wypas, do maxtora nic w sumie nie mam bo 2 kompie tez mam 250gb tej firmy, ale wd zawsze mi sie jakos lepiej kojarzyly, ogolnie na dyski nie ma co narzekac, polecam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Maxtor MaxLine Plus III 250 GB (Serial ATA, 16MB) 7L250S0 jest zwyciesca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Btw.czy ktos potrafi mi powiedziec jaka jest praktyczna roznica w wydajnosci dyskow.Chodzi mi o zauwazalna roznice podczas pracy przykomputerze a nie syntetyczne benchmarki.Zastanawia mnie jak duza roznica bylaby podczas pracy pomiedzy wymineionymiwyzej dyskami a np 1613896[/snapback] Mam model DiamondMax 10 i Maxline III, i widzę i słyszą wyraźną różnicę na plus dla Maxline III. Jest szybszy i cichszy (nie slychac tak chrobotania). Natomiast oba dyski są dosyć chłodne, nie nagrzewają się. Hałas na biegu jałowym też jest bardzo niski. Mam starego WD i on wyje niemiłosiernie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...