Xaz Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 no a jak wypada po ostrym o/c? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 a ta blokada fsb w których modelach jest(?) w ogóle możliwa jest taka blokada? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 było miliony razy: starsze chipsety 865pe i 875p - jeszcze z agp i ddr1 (trafiaja sie takie wynalazki z lga) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 (edytowane) no a jak wypada po ostrym o/c? :> 1677436[/snapback] narazie znalazlem ttylko tyle ze puszczony na szynie 165 mial odczyt z pamieci 4215 w singlu na kosci 512 kingstona cl3 a celeron po takim samym o/c nie ma wiecej jak 3500 jeszcze poszukam po logach z irca reszty bo pewnie komus wklejalem Edytowane 1 Października 2005 przez atek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 narazie znalazlem ttylko tyle ze puszczony na szynie 165 mial odczyt z pamieci 4215 w singlu na kosci 512 kingstona cl3 a celeron po takim samym o/c nie ma wiecej jak 3500 jeszcze poszukam po logach z irca reszty bo pewnie komus wklejalem 1677723[/snapback] ooo to nieźle.... zarzuć jakieś wyniki z superpi lub z sandry...pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 przykro mi nie mam albo znalesc nie moge bo napewno robilem - poszukam raz jeszcze ale teraz ide sie wyspac po raz pierwszy od tygodnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hells Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 tutaj jest taki cukierek http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=7903 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 nie pisze na czym to osiagnięte ac/fc... no i nie widac HT :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 A warto wogle w niego zainwestowac? Bo w sumie venice 3000+ kosztuje jakies 20 zeta wiecej (wedlug skapca). Plyta pod niego z agp i ddr I bedzie kosztowala podobnie. Do tego w plyte pod amd spokojnie wsadzimy jakiegos dwurdzeniowca, a z intelem trzeba bedzie wymienic plyte, chyba zeby z 450 zeta zaplacic za Gigabyte GA-8N-SLI Pro S.775 N.Crush ale wtedy juz PCI-Ex i DDR-2 a to nie kazdemu pasuje. W sumie temperatura, wydajnosc przy firmowych ustawieniach, zuzycie energii raczej tez leza po stronie amd, a najwieksza zaleta intela czyli HT jest w tym akurat modelu wylaczony. No i jeszcze pytanie czy oplaca sie doplacic 140 zeta roznicy pomiedzy celeronem D a pentiumem skoro jedyna roznica jest wiekszy cache? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Michaelius: to jest temat o procesorach intel 505 i 506, i o ich podkrecaniu. nie jest to temat z cyklu 'co kupić' wiec nie musisz wszyskich agitować na rzecz amd. czy wszyscy korzystajacy z amd automatycznie staja sie 'świadkami AMD'?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Michaelius: to jest temat o procesorach intel 505 i 506, i o ich podkrecaniu. nie jest to temat z cyklu 'co kupić' wiec nie musisz wszyskich agitować na rzecz amd. czy wszyscy korzystajacy z amd automatycznie staja sie 'świadkami AMD'?! 1725036[/snapback] Nie agituje tylko sie pytam czy warto? Bo cena jest zblizona dla obu prockow. A w komputerze jak do tej pory mialem dwa pentiumy i dwa amd-ki wiec wychodzi na remis :) Acha znalazl ktos jakies testy do tej 506? Bo mi sie udalo odnalezc tylko testy starego 2.4A na prescocie, a wszystkie inne byly o prockach na szynie 800Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Acha w sumie jedyny sensowny temat o 506j jaki znalazlem do tej pory : http://www.xtremesystems.org/forums/showth...ght=pentium+506 Ale trzeba przyznac , ze screeny na 5.3 Ghz wygladaja interesujaco (kolo 4.5 na powietrzu max) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 ponad 4ghz na boxie - niezle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Witam. Ostatnio chodziłem po necie i znalazłem to rożnica to 400mhz, jak widać pentium 4 506 nie jest taki zły :). Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 ´ŚŔí URL ĘąˇţÎńĆ÷łö´íĄŁÇëÓëϾͳšÜŔíÔąÁŞĎľĄŁ tyle mi pokazuje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 ´ŚŔí URL ĘąˇţÎńĆ÷łö´íĄŁÇëÓëϾͳšÜŔíÔąÁŞĎľĄŁ tyle mi pokazuje:) Mi działa :D tam sa przedstawione testy p4 506 2,66@4ghz i 560@3,6ghz różnica 400mhz, 506 pokonuje 560 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steelrat Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 ciekawe.. moja 506 szla w miare sensownie max na 149 MHZ FSB, ale fakt, ze niezbyt krecilem, bo nie bylo czasu, jak sie dorwe znowu swego kompa, to zobacze, co dalej ;] szyna 220.. niby wiele 506 tak idzie.. ciekawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Przecież to jest jak Celeron z 1MB L2. Już dawno męczyłem 505 i gniot jak nie wiem co. 1) Max FSB = 210 :sad: 2) Puszczenie na nim 3 lub więcej operacji na raz = masakra 3) Wydajność na 4GHz kapowata. Wczoraj miałem znowu kompa z takim procem na P5P800 i 1GB ramu, nawet się za o/c nie brałem pomimo tego, że fc leżało obok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...