Skocz do zawartości
SlaY^

Odświeżanie Ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otóż mam taki problem.

Chciałem odblokować większą ilość hz w odświeżaniu ekranu przy pomocy programu ReForce. Udało mi się, osiągnąłem 85hz, ale nie spodobało mi się, więc w tymże programie wziąłem 'remove'. Zrestartowałem komputer, a tutaj? :blink:

Ostrzeżenie od monitora:

Attention:81k/99hzFrequest is out of range
Ostrzeżenie pokazuje się wtedy, gdy ma się załadować ekran z napisem 'Zapraszamy', potem nie mam obrazu.

Odrazu mówie, że w trybie awaryjnym nie moge zmienić odświeżania na 60hz, bo mam tylko jedną opcje 'użyj ustawień domyślnych sprzętu', która nic nie daje.

Z góry dziękuje na odpowiedź.

Pzdr.

SlaY^.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wchodzisz w awaryjny

zmieniasz rozdziałkę np na 800x600

ustawiasz odświeżanie

i wstaje

potem ustawiasz co chcesz ;]

1613407[/snapback]

Zmieniłem rozdziałke w Awaryjnym na 800x600 i nadal nie moge zmienić odświeżania :( Nadal pisze 'użyj domyślnych ustawień sprzętu'

Help :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Otóż mam taki problem.

Chciałem odblokować większą ilość hz w odświeżaniu ekranu przy pomocy programu ReForce. Udało mi się, osiągnąłem 85hz, ale nie spodobało mi się, więc w tymże programie wziąłem 'remove'. Zrestartowałem komputer, a tutaj? :blink:

Ostrzeżenie od monitora:

Attention:81k/99hzFrequest is out of range
Ostrzeżenie pokazuje się wtedy, gdy ma się załadować ekran z napisem 'Zapraszamy', potem nie mam obrazu.

Odrazu mówie, że w trybie awaryjnym nie moge zmienić odświeżania na 60hz, bo mam tylko jedną opcje 'użyj ustawień domyślnych sprzętu', która nic nie daje.

Z góry dziękuje na odpowiedź.

Pzdr.

SlaY^.

1613347[/snapback]

Samo sie przestawilo na 100 Hz ?? :) Jakis blad w tym programie ReForce, tak jak mowili tylko w trybie awaryjnym sie da cos zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, już działa. Przywróciłem System  B)

1615773[/snapback]

Nie trzeba bylo, wystarczylo w awaryjnyn odinstalowac sterowniki od karty, wtedy windows nie mial by nic dogadania i wystartowal by na standardowym VGA ;) , dajesz sie billowi ladowac w pupala :) (szybko sie poddajesz) ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi