moadipek Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) witam.mam pare pytan do was odnosnie sata... posiadam dysk maxtora 160GB i jak wlaczam winows to pisze ze dysk jest pod ATA oto zdjecie nizej... 2 pytanie...mam wlasnie pltke taka jak w opisie i czy musze instalowac sterowniki z dyskietki "SATA DRIVER DISK"?? moze dlatego w biosie wykwywa mi ze mam ATA tak jak widac na fotce...jesli to to proslbym o podanie namiarow gdzie mozna sciagnac cos takiego i zgrac na dyskietke bo na stronie abita sa tylko ale stery pod windows a jak cos to trza je chyba wgrac zanim sie instalnie winde... 3 pytanie...moze wlasnoie tak abity maja ze w biosie widza tak a chodzi normalnie na SATA czy jest jakis program do sprawdzrenia tego i rowniez program do sparwdzenia wydajnosci dysku i porowaniana go z innymi pod SATA(wtedy bede wiedzial czy chodzi tak jak powienien) 4 pytanie...rowzniez z napedami mam problem jak komp sie uruchamia to pisze ze sa na ATA 33 a przeciez sa na tasmie 100?? Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez moadipek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadipek Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 nikt sie nie wypowie?? pozmocie bo nie wiem czy mam wszystko ok czy nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 (edytowane) Jak masz w bios ustawione :> aby botował się z SATA :>? widać go bios dziwnie :| wykrył ;]. Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 moim zdaniem go wcale nie wykrył. IDE Channel 4. Master Disk ?? przecież na SATA nie ma czegoś takiego jak master i slave !! no i końcówka ATA 100. Zgadza się jedynie wielkość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 moim zdaniem go wcale nie wykrył. IDE Channel 4. Master Disk ?? przecież na SATA nie ma czegoś takiego jak master i slave !! no i końcówka ATA 100. Zgadza się jedynie wielkość 1615794[/snapback] no ale jak podpial do SATA i dziala Winda to wczym problem? ad 4. O jakie napedy chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadipek Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 to samo jest z napedami jak je wykrywa jak sie kompa wlacza to pisze ze np. : DVD-HL... - ATA 33?? a cemu nie ATA 100?? nie powinno pisac czasem ATA 100?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 no jeszcze takich napedow DVD nie zrobili :P takze jest w normie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadipek Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 no to spox.ale powiedzcie mi cos z dyskiem cemu jak wlaczam pisze ze jest ATA 100 a mam przeciez na S-ATA?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...