Skocz do zawartości
sebasw

Openoffice - Wykresy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, najpierw nie wiedzialem jak wstawiac wykresy, pozniej wpadlem, ze trzeba je robic w CALC (odpowiednik Excela) i dopiero wklejac do dokumentu Writera (odp. Worda).

Czy nie da sie wykresow tworzyc bezposrednio w dokumencie Writera ?

ale powazniejszy problem to jak zrobic, by wykres, np. kolowy , czyli mam dwie wartosci zalozmy 40 i 60% i ....

robie kolo, podzielone wg wartosci

jest ladnie legenda, kolory, tytul

ale chce zrobic jeszcze, by w czesciach kola bylo napisane 40% i 60%, ew. zeby byly takie odnosniki, z napisanym jakie wartosci maja kola.

Mam nadzieje, ze zrozumiecie o co mi chodzi :)

Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba zartujesz,ze myslisz, ze nie sprawdzalem tego :)

mam prosbe, sprobuj to zrobic i opisz jak Ci sie udalo, ja juz wszystko probowalem :(

ten Twoj wykres toi ja taki tez zrobie, ale potrzebuje zeby w tych "polowkach" bylo napisane np. 40% i 60% - by byly tam cyferki

Edytowane przez sebasw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba zartujesz,ze myslisz, ze nie sprawdzalem tego :)

mam prosbe, sprobuj to zrobic i opisz jak Ci sie udalo, ja juz wszystko probowalem :(

ten Twoj wykres toi ja taki tez zrobie, ale potrzebuje zeby w tych "polowkach" bylo napisane np. 40% i 60% - by byly tam cyferki

1615929[/snapback]

poniewaz rozmiar załczników jest za duzy likwiduje 1 załcznik i wstawiam 1 lepszy efekt

musisz dojsc do tej zakładki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze, nie wiem jak to menu znalezc :(

klikam prawym na wykresie i mam:

tytul

legenda

os

siatka

obszar wykresu

typ wykresu

autoformatowanie

typ wykresu

wszedlem w kazde, nie ma nigdzie etykiety danych :(

1615978[/snapback]

zacznij od klku i edycja potem np.

klknij na fragment wykresu tak oby tylko oznaczyć tylko tą cześć wykresu zobaczysz te kwadraciki tylko do czesci nie całości musi sie ukazać bynajmniej mi się ukazuje jak załczyłem B)

moze jest łatwiejszy sposób ja to robiłem tak jak pisałem raz efekty nie sa doskonałe ale są za darmo

Edytowane przez jam3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi