dzuby Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Wlasnie podkrecilem mojego durnia 750 na 1000 fsb 133 vcore=1,8V no i mam problem: nieoczekiwane zwisy. Nie jest to raczej wina temperatury bo wygrzewalem procesor na maxa i sie nie wieszal. temperatura dochodzi do 41 w full stres.Zwisy wystepuja losowo i bez obciazenia (ie i winamp) system to win2000. nie jest to raczej wina pamieci bo wczesniej chodzily na 133 asynchronicznie i nic sie nie dzialo. moze sprubowac podniesc napiecie do 1,85v ? co o tym sadzicie? Dzuby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Nie napisales na jakich ustawieniach procesor jeszcze chodzi stabilnie tz. ile na maxa bez zwisow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 1,85 lub nawet 1,9 powinno pomoc procka podkreciles juz o 1/3 wartosci wiecej a to jak na AMD duzo widze ze masz ECS i jest mozliwe ze to przez nia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuby Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 no niestety mam badziewie typu ecs i nie moge zejsc ponizej 133 bo regulacje fsb mam tylko od 100 do 112 a pozniej od razu 133 na zworkach. Sprubuje dac mu jeszcze 1,85 mam nadzieje ze to wystarczy bo wiecej na mostkach dac nie moge a vmoda mi sie nie chce robic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 ECS i wshystko jasne :D podniesienie napiecia powinno pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 no niestety mam badziewie typu ecs i nie moge zejsc ponizej 133 bo regulacje fsb mam tylko od 100 do 112 a pozniej od razu 133 na zworkach. Sprubuje dac mu jeszcze 1,85 mam nadzieje ze to wystarczy bo wiecej na mostkach dac nie moge a vmoda mi sie nie chce robic.wystarczy ze zaladujesz biosa do O/C :wink: jest to wersja 3.2c mozna go zassac z http://www.dwa.glt.pl/ jest w dziale "modyfikacja fsb" bedziesz mial zmiane od 100 do 166 mhz chyba w co 3 mhz krokach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzuby Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Dzieki Mark za info bede sie musial pobawic tym nowym biosem a tymczasem dalem 1,85 i jak narazie chodzi stabilnie, ciekawe ile mi sie uda z niego wycisnac z tym nowym biosem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 A czy moj D850 obecnie 960(137x7) na Abicie KT-7 E z Volcano 7 ma szanse na wiecej ?? Vcore=1.625 ale przy 137x7.5 krzaczy sie zaraz przy starcie BIOSa, maxymalna temp proca= 43 C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Aaa zapomnialbym, krecenie przez FSB nie wchodzi w gre bo Ram nie wytrzymuje :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...