KdF Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Mam Compaq deskpro z prockiem Pentium 650 MHz/320Mb z czterema gniazdami PCI. Po zainstalowaniu karty komp albo jej nie widzi, albo po przełożeniu w inne gniazda zawiesza się podczas ładowania Windowsa (XP). Tak dla równowagi w dwóch jest niewidoczna, a w następnych następują zwisy. Zawieszanie to następuje nawet w trybie awaryjnym Windowsa. Karta jest sprawna bo testowałem ją na innym kompie. Co z tym fantem zrobić ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kennethos Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Przyczyna tkwi najprawdopodobniej w specyfikacji szyny PCI, większość (nie wszystkie - Asmax PCI-311b obsługuje PCI 2.1) kart Wi-fi działa w specyfikacji PCI 2.2 a Twoja płyta obsługuje prawdopodobnie PCI 2.1, stąd najprawdopodobniej problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Możesz jeszcze spróbowac zaktulaizowac BIOS, może to coś pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Przyczyna tkwi najprawdopodobniej w specyfikacji szyny PCI, większość (nie wszystkie - Asmax PCI-311b obsługuje PCI 2.1) kart Wi-fi działa w specyfikacji PCI 2.2 a Twoja płyta obsługuje prawdopodobnie PCI 2.1, stąd najprawdopodobniej problem 1670711[/snapback] Potwierdzam. Np u mnie na Abit BH6 nie działała karta [takie same obiawy jak u ciebie] a na Abit BX133 RAID już OK. @KdF musisz kupić nową płyte. Lub inną karte. Edytowane 27 Września 2005 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...