kobe2005 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Witam!! Moj operator 'Multimed Polska' ma taki odpowiednik neostrady zwany emilem. I tutaj mam problem bo chcialby neta uruchomic pod linuxem. Modem jest taki sam jak w niektorych neo a mianowicie thomson speedtouch usb 330 Problemem jest jednak konfiguracja polaczenia nie znam VPI VCI, nie wiem jak skonfigurowac. Jest moze ktos z tej sieci i wie jak to zrobic. Przeczesalem juz gogole fora linuxowe i nic. Moze tu sie ktos znajdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artq Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Witam! Mam podobny problem z tym, że wiem jaki jest VPI - 0 i VCI - 33, ale na niewiele mi się to zdało może tobie pomoże. Daj znać jak coś zdziałasz, bo mnie też to bardzo interesuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Polecam: * http://speedtouchconf.sourceforge.net Działa w 99% przypadków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artq Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Hmmm, niby wszystko powinno być ale nie jest. Podaję VPI i VCI, potem login i hasło potem to się wszystko niby instaluje i w pewnym momencie wyskakuje coś takiego: *** Configuration finished. Starting the connection *** czw wrz 8 18:21:08 CEST 2005 The modem lights should start flashing for approx. 60 seconds... czw wrz 8 18:21:08 CEST 2005 The modem_run command failed (code 240) modem_run results: Unable to locate firmware If you have a silver modem, make sure you're using rev4fw.zip http://speedtouchconf.sourceforge.net/rev4fw.zip FAILED because of modem_run error 240 [root@localhost speedtouchconf-06-03-2005]# nie znam dobrze angielskiego więc może coś nie tak robię z tym plikiem "rev4fv.zip". Tam pisze żeby skopiować go do katalogu speedtouchconf-06-03-2005 i nie rozpakowywać. Tak przynajmniej to zrozumiałem i ewentualnie tu dopatruję się błędu, mogę się jednak mylić. Albo poprostu mój przypadek należy do tego 1%, w których ten skrypt nie działa ? hilfe please :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...