Liquid Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Niech mi ktoś powie dlaczego na karcie Gainward GF4MX 440 nie mogę ustawić czystego obrazu na TV. Cały czas obraż śnieży ale jest widoczny, latają poprzeczne paseczki :-) Czy inne mogą być kable czincz bo mam 2 połączone żeby mieć obraz na TV. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc1 Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 poeksperymentuj z systemami PAL itp. Mozliwe, ze twoj telewizor nie dziala w systemie, w ktorym nadaje karta (zazwyczaj mozesz dobrac system programowo) - u mnie pomoglo, choc mam Radeona Raczej kable nie maja wplywu(chyba, ze sa jakies trefne) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Mozliwe opcje: -slaba jakosc kabli (nie tylko tych do TV ale i innych ktore "sieja") -komputer nie podlaczony do uziemienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Cytat Mozliwe opcje: -slaba jakosc kabli (nie tylko tych do TV ale i innych ktore "sieja") -komputer nie podlaczony do uziemienia Stawiam na to drugie, odepnij kabel z kablówki przychodzący do telewizora, jeżeli obraz się poprawi to masz odpowiedź. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Wystarczy jak w opcjach nview dasz format sygnalu zamiast automatyczny to composite albo svideo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Ustawione mam composite w NVIEW!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Cytat Ustawione mam composite w NVIEW!! To ustaw s-video. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys_MB Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Mam ten sam problem, więc jak sobie z nim poradzę to dam Ci znać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sagard Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Cytat Niech mi ktoś powie dlaczego na karcie Gainward GF4MX 440 nie mogę ustawić czystego obrazu na TV. Cały czas obraż śnieży ale jest widoczny, latają poprzeczne paseczki :-) Czy inne mogą być kable czincz bo mam 2 połączone żeby mieć obraz na TV. Proponuję wymienić kabel. Też miałem paski. Kupiłem w miarę dobry kabel mikrofonowy ok 6zł za metr do tego dobre chinche (takie całe metalowe, wyglądają jak pozłacane) ok 2,5zł za sztukę i kłopotu już brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ven Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Ile metrów ma ten kabel bo z tego co mi wiadomo po wyzej 5 metrów dużo kart gubi sygnał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sagard Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Cytat Ile metrów ma ten kabel bo z tego co mi wiadomo po wyzej 5 metrów dużo kart gubi sygnał Aktualnie ma 7 metrów i nie ma problemu. Do tego proponuję poeksperymentować z TVTOOL'em, daje duże możliwości regulacji migotania itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Cytat Ile metrów ma ten kabel bo z tego co mi wiadomo po wyzej 5 metrów dużo kart gubi sygnał Ja mam ponad 8 metrow najtanszego kabla i najtansze chinche jakie moglem dostac. Obraz jest zyleta na kazdych sterach. Sprobujcie uzywac programu tvtool. Jest bomba. Nie wierze, ze po jego uzyciu jeszcze ktos ma problemy z jakoscia obrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Jedną z możliwych przyczyn może być... uziemioenie podłączone do kompa!!! Często i gęsto jest tak, że zero energetyczne nie ma nic wspólnego z masą sygnału z kablówki lub instalacji antenowej podłączonej do TV (żle wykonane zerowanie). Rada prosta- podpiąć PC do gniazda "bez bolca". U mnie tak było i pomogło! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Tyle namieszałem że Windows nie widzi mi TV, i karta wogóle nie daje obrazu. Jak komp się uruchamia jest obraz (taki z pasami) a jak włącza się Windows to TV już obrazu nie pokazuje. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys_MB Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 Więc doszedłeś czemu tak się dzieje? Bo ja miałem identyczną sytuację i nie wiem czy to jest wina kabla, bo wcześniej odbierałem obraz na TV, ale teraz są jakieś pionowe paski. Wiesz może od czego to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...