_Shadow Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Mam problem ... mam płyte ECS K7S5A jedną z pierwszych ... wiec podejzewam ze 1,0 ... kiedys tam wgrywałem nowszy bios z 2002 chyba z listopada ... wgrałem sobie XP prof SP2 i ... niestety NIE ma dźwięku :(( zadne próbu insalowania czego kolwiek nie pomogły ... na płycie od mobo nie ma sterów do XP :( POmóżcie bo juz szału dostaje ... czy to znaczy ze musze spowrotem na 98 wraacac ?? :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adammm Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 a próbowałeś ściągać już nowsze sterowniki ze stronki producenta jeśli nie to wejdź pod ten link www.ecs.com.tw i wybierz swoją płyty niestety musisz wiedzieć dokładnie jaki masz jej model bo z tego co pamiętam na tych płytach były dwie różne karty dźwiękowe SiS 7012 PCI Audio Driver i C-Media 9738 Codec Sound Driver jeśli to nie pomoże to musisz dalej kombinować np. przez samodzielne zlokalizowanie sterowników do karty w menadżerze urządzeń pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 K7S5A 1,0 Sis735 AC97 Codec ... cokolwiek to znaczy ... i cokolwiek pomoze ... bo ja juz jestem na skraju wyczerpania ... pod 98SE wszystko chodziło ... pod XP nie działa dźwięk ... :(:(:( czyli powrót do 98 ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.N.A Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Jaki tam powrot do 98.Mialem ta plyte i Xp i wszystko bylo ok,musisz zainstalowac stery do dzwieku i wszystko bedzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 no tak... tylko nie moge za chiny znalesc odpowiedniego ... siedze juz kilka godzin i nie usłyszałem jednego piskniecia ... poza głosniczkiem w kompie ... jak np błąd z gg walnie albo cus ... to tamten piszczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adammm Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 ściągnij stery z tego linka SiS 7012 PCI Audio Driver i spróbuj zainstalować może to pomoże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.N.A Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 tu jest duzy temat o tej plycie moze cos znajdziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adammm Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 chyba że masz karte dźwiękową C-Media 9738 to wtedy spróbuj jeszcze zainstalować sterowniki z tego linka C-Media 9738 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICHOO100 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Też kiedys miałem podobną płytę K7S6A i stery były chyba takie same co na twojej i były to właśnie chyba SIS7012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 NO i drgneło wkoncu ... przyjął stery po którymś razie i działa :-) Przyjał SiS 7012 wiec loozik Serdeczne dzięki za pomoc ... a szczególne podziękowania dla urzytkownika o nicku adammm ... Dzięki za cierpliwosc i okazaną pomoc :)) Wkoncu moge sie cieszyc muzyczką ... Pozdrowionka ... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...