melonowy Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Moj brat ma w swoim kompie Celerona D (2.6Ghz), ktory na fabrycznym coolerku montowanym w sklepie komputerowym Age computer podczas upalow osiagal temperatury rzedu 70*C, postanowilem sprawdzic czy cooler dobrze przylega itd. Sciagnolem go usunolem stara paste termo i zalozylem paste Zalmana (zwykly silikon). Po starcie kompa temp idel wynosi okolo 38*C !! Po 40 min wygrzewaniu max temp wynosila 49*C. Czy nie wydaje sie wam to dziwne by ten cooler tak schladzal tego proca czy po prostu plyta glowna szaleje albo czujnik sie zrabal ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fsl Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Mam celerona D 2.4 na firmowym chłodzeniu i u mnie jest podobnie. Temperatura sięgała 70°C. Odkurzyłem go porządnie i teraz skacze w granicach 48-59 w zależności od użycia procka. Po właczeniu kompa temp około 40° Tak czy siak planuje zmienić chłodzonko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratPit Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Thermaltake Big Typhoon schlodzil mojego PIV 3GHz Prescott z 52 stopni do 34 stopni. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Ja mam pentiuma prescotta i tak samo. Po włączeniu kompa temp. 45*C a po kilku minutach 50*C w stresie max do 60*C. Buda dobrze wentylowana. Dodatkowo tunel powietrzny do proca. Poprostu te procki się tak grzeją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Wiem ze to procki strasznie sie grzeja ale chcialem poznac wasze zdanie na temat spadku temp z 70* do 38 ! To jest roznica 32*C !A jak bede kupowac chlodzenie to pewnie AC Freezer 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Rożnica jest duża. Może cooler był źle założony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Watpie w coolerach na S478 jest specjalny koszyk ktory dociska cooler do procesora; byc moze zalozyli jakas lipną paste termo. W kazdym badz razie Bardzo mnie zdziwil taki spadek temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...