Skocz do zawartości
axl2000

Dylemat - 300zł I Potrzeba Muza + Głośniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, mam 300zł i dylemat...musze kupić karte muzyczną i do tego głośniki...

stawiam na: SB Audigy (~130zł allegro) + i tu problem...cienkie jak [gluteus maximus] weza 5.1 czy dobre Logitechy serii X (2.1) ?? A może coś innego ??

SB Audigy zdecydowanie ponad SB Live! 5.1 bo w testach w necie widziałem iż Audigy mocno odciąża procesor...a do tego posiada FireWire...=)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie wybór audigy przy takiej kwocie jest lekko nie rozsądny.. bo po co ci dobra karta skoro głosniczki bedą lipne?

1622869[/snapback]

chodzi o te dodatkowe 3-4fps w grach, fire wire i kiedyś beda dobre głośniki, narazie "tworze" subwoofer do komputera (własnoręcznie) na głośniki 30cm 180W RMS =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy czy chcesz 5.1 czy 2.1

Piszesz o fps, wiec raczej grasz, skoro grasz to nie ma jak 5.1 (miod:) w UT szczegolnie) i dzwiek przestrzenny wszystko cacy mozna namierzac z zamknietymi oczami.

Wiec jesli tak to zbieraj kase bo na porzadne 5.1 nie masz szans..

jesli do muzy to logitechy x230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy czy chcesz 5.1 czy 2.1

Piszesz o fps, wiec raczej grasz, skoro grasz to nie ma jak 5.1 (miod:) w UT szczegolnie) i dzwiek przestrzenny wszystko cacy mozna namierzac z zamknietymi oczami.

Wiec jesli tak to zbieraj kase bo  na porzadne 5.1 nie masz szans..

jesli do muzy to logitechy x230

1623572[/snapback]

Jak narazie to jade na ech...głośnikach marki E5 kupionych za 13,99zł ktore na obudwu kanałach dają prawy kanał =D Niezły trik =D (na słuchawkach jest ok wiec głośniki zwalone) i na takim mono 2 głośnikowym gram cały czas (chćby w UT2004) więc w sumie 2.1 by mi starczył jakiś niedrogi a dobry, myślałem o tych Logitechach w sumie =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi