babarek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Mam poważny problem z Flatronem LG 775FT. Monitor nie chce pracować przy częstotliwości wyższej niż 60 Hz. Zatem od początku. Podłączyłem używany monitor do nowego komputera z Radonem 9250. Ściągnąłem i zainstalowałem odpowiednie sterowniki do flatrona oraz do karty ( sprawdzałem oryginalne ATI oraz Omegi ). Mam zainstalowanego Win98 oraz WinXP . Sprawdzałem na obu systemach. Objaw pozostaje ten sam. Pomimo tego że monitor teoretycznie może i powinien pracować w rozdzielczości 1026x768 i 85Hz u mnie częstotliwość nie przekracza 60 Hz. a obraz jest wyraźnie nieostry. W zakładce panelu ATI gdzie można zmieniać częstotliwość wszelkie modyfikacje nic nie dają. Jaką bym nie ustawił monitor i tak pracuje przy 60Hz. Taka wartość wyświetla się w zakładce Ekrany /Monitor : 1024x768 60Hz. Oczywiście w osd monitora w zakładce Special też jest tyle: 48,3 / 60 Hz. bez względu na to jaką szybkość odświeżania ustawię na karcie graficznej. Zauważyłem jeszcze jeden objaw podczas startu WinXP. Otóż zaraz po starcie kiedy sprawdzana jest pamięć i zainstalowane urządzenia obraz na monitorze wyraźnie drży. Czy wiecie z czego wynikają moje problemy i jak można je usunąć ? Będzie coś jeszcze z tego monitora ? Pozdrawiam babarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babarek Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Temat nieaktualny. Poszukałem na forach o kartach , sprawdziłem kilka programów. Na razie udało mi się zmusić Radeona do prawidłowej pracy. Wina leżała oczywiście po stronie karty. Pozdrawiam babarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...