doss Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Wiatm serdecznie, Pojawił sie problem kompatybilności pomiędzy stacjonarną nagrywarką DVD a napędem w komputerze. W czym rzecz? - otóż poprosiłem koleżankę o nagranie mi programu z TV na płytkę DVD właśnie z użyciem stacjonarnej nagrywarki. Niestety mój napęd DVD w komputerze (od razu zaznaczam, że to nowy model z nowym fimware) nie rozpoznaje tego nośnika. W czym rzecz - czyżby nagranie zostało dokonane w "złym" standardzie i jakie są w tej kwestii możliwości uniknięcia problemu niekompatybilności. Bardzo proszę o wyjaśnienie tej sprawy. pozdrawiam, doss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) A może bys łaskawie napisał co to za nagrywarka i jaka płytka została użyta. A może to jakaś tajemnica? Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doss Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 jeśli to tylko pomoże w rozwiązaniu problemu to chętnie uzupełnię, na ile to możliwe, brakujące szczególy. stacjonarna nagrywarka to model firmy JVC (więcej danych nie posiadam) płyta DVD to DVD+R firmy TDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Próbowałeś odczytać tą płytkę w innym napędzie/odtwarzaczu stacjonarnym? Czy ta stacjonarna nagrywarka jest nowa/stara? Może obsługuje tylko DVD-R (minusy) które są starszym standardem? Czy ja mam coś z oczami czy w Twoim sigu jest tylko jeden napęd optyczny, CDRW LiteOn 48246S, nie widzę nigdzie marki tego nowego DVD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doss Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 dzięki za zainteresowanie problemem. rzeczywiście dotychczas w sygnaturce nie było napędu DVD, ale juz uaktualniłem. a teraz co do meritum: nagrywarka JVC podejrzewam, że to dośc nowy model - zakupiona niespełna rok temu. płyty DVD+R potrafi nagrywać (widziałem to "nieszczęsne" nagranie nagrane na takiej wlasnie płycie i odtworzone w tym samym urządzeniu JVC). próbowałem jeszcze odczytać tę płytę na laptopie (combo Toshiby) i również bez powodzenia. doss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetracer Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 A czy płytka została zamknięta? Bo z tego co mi się kojarzy to nagrywarki stacjonarne nie zamykają płyty dopóki im się tego nie każe. Sprubój zamknąć płytę i sprawdź czy odczyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...