Walker3d Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Nigdy nie sądziłem że założe taki topic no ale zawsze musi być ten pierwszy raz ;) Dziele sobie neo przez server sprzetowy od ponad 2 lat i wszystko pięknie działa jednak rachunki za prąd mnie zjadają i ostatnimi czasami coraz bardziej zastanawiam sie nad kupnem jakiegoś "wynalazku" ;) jednak przeglądajac obecną oferte na rynku i wysyp modeli po porostu dostałem kręcka :) Myślałem o kupnie dlink g604t ale czytałem na forum że mogą dziać sie z nim różne nie wyjaśnione rzeczy :P Co mi do szcześcia potrzeba : + na pewno musi mieć modem pod neo + swich .... wystarczy jedno wyjście :P i tak mam osobny 16 portowy + AP pod radiówke ?? ciekawy gadżet którym może kiedyś sie pobawie , no ale jakby coś to już coś dobrego kupić o dużej przepustowosci Zatrzymujac sie przy radiówkach mam pytanko .. Jak takie anteny w kombajnach się sprawują w blokach gdzie ściany wiadomo są z betonu :/ A może kupić sam router z modemem i do tego osobno AP od radiówki ?? W routerze nawazniejsze jest dla mnie żeby miał duuuuuuuuużo opcji , ustawień parametrów , tak żeby po prostu jak w sprzetowym serverze można było w nim zrobić dosłownie wszystko z userami . Jaki model byście mi polecili , najlepiej prosze o wypowiedzi ludzi którzy mieli z danym modelem doczynienia i wiedza na codzień jak on sie zachowuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) kupilbym Linksys WAG54G ma wszystko co cie interesuje, sporo funkcji a po ubgraddzie firmwaru od ilosci opcji mozna zglupiec:) a wifi w bloku to pomylka sciany raczej sa tak betonowe :P ze zasieg bedzie tylko w ramach jednego pietra i to w pionie, wiec jesli ktos mieszka bezposrednio nad toba lub pod :) to jeszcze da rade, mnie udalo sie tylko tak podlaczyc 2 kolesi wlasnie na tym ruterze, mozna jeszcze kombinowac z wiekszymi antenami, ale to juz dodatkowy koszt nie gwarantujacy zasiegu w bloku... chyba lepszym rozwiazaniem jest kupic router z wbudowanym ap (jest taniej) Edytowane 6 Września 2005 przez Carlosss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Zdecydowałem sie jednak kupić tego dlinka i jak na razie jestem z niego zadowolony . Chodzi cały czas od 2 tygodni i żadnych problemów z nim nie ma ;) Jest banalny w obsłudze i konfiguracji także moge go spokojnie polecić nawet początkującym adminom :) Nawet świetnie sprawuje sie na neo w najwyższej obecnie opcji . Po prostu można go podłączyć i zapomnieć o nim ;) także polecam ten sprzet . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...