Skocz do zawartości
termit_tm

Premiera Bloku ...-=twisster=-... Termit_tm&maro

Rekomendowane odpowiedzi

Eh z tym powtornym testem to moim zdaniem tylko kompromitacja... zmieniliscie cyferki zeby bylo 1-2 st lepszy od Cube'a przez co test ma byc bardziej wiarygodny? zadnego wykresu, informacji jak dlugo mierzona temp ani nic. Czekam na jet-pc wtedy beda testy mysle ze wiarygodne bo najlepsze stanowisko testowe w polsce (chyba).

1631857[/snapback]

po pierwsze to mnie obrażasz !!!!!! :angry: :angry:

po drugie musiałem policzyć od 10 w dół aby nie napisać zbyt wulgarnego postu by bym bana dostał :/

a po 3 to bez komentarza !!! powiem tylko ze jesteś w wielkim błędzie !!! czas testu masz w dolnym prawym rogu najpierw obejrzyj wszystko dokładnie a później wypisuj takie głupoty !!!!!

Edytowane przez termit_tm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh miałem się nie wtrącać ale widzę, że trzeba.

Ten test jest NIC nie wart. Po pierwsze temp. wody była różna na starcie testów, po drugie test trwał tylko 20 minut co jest stanowczo za mało, po trzecie testy były robione o różnych porach więc temperatura otocznia stanowczo się różniła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale drogi ten termometr :|

ja mam w multimierniku termometr, nie wiem tylko jak bardzo mu wieżyć... ;)

największy mankament to to że jest na baterie i albo jakoś zrobić mu zasilanie z zasilacza albo baterie wymieniać ;)

kosztował 25 zł ;) tani w porównaniu do termometra ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mechl!k

co do przeplywu wody, posiada ona na tyle duza pojemnosc cieplna ze przeplyw w kazdym kanale moze byc inny, pozatym temp miedzi w najdluzszym nakanale jest znacznie mniejsza od temp nad jadrem, wiec po co jeszcze tam kierowac dodatkowo wieksze ilosci wody ?

1631773[/snapback]

No to sorry...... Musiałem nie uważać na wykładzie..... :(

Wydawało mi się że cały bayer polega na oddawaniu ciepła z bloku do wody.... widać znów jestem w błędzie... :(

Ps. chyba wykręcę chłodnicę w samochodzie i w jej miejsce wstawię małą Chłodnicę.... po co wożić takieego kolosa skoro i tak nic nie daje....???? człowiek płaci za studia i takich głupot tam uczą...:(((( chyba ich zaskarżę..... :/

Ps2 A może założyć kondensator???? będzie jeszcze większa pojemność....:)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to sorry......  Musiałem nie uważać na wykładzie..... :(

Wydawało mi się że cały bayer polega na oddawaniu ciepła z bloku do wody.... widać znów jestem w błędzie... :(

Ps. chyba wykręcę chłodnicę w samochodzie i w jej miejsce wstawię małą Chłodnicę.... po co wożić takieego kolosa skoro i tak nic nie daje....????  człowiek płaci za studia i takich głupot tam uczą...:(((( chyba ich zaskarżę..... :/

Ps2 A może założyć kondensator???? będzie jeszcze większa pojemność....:)))

1632108[/snapback]

szkoda ze na studiach nie ucza myslenia :mur:

miedz nie jest idealny przewodnikiem cieplnym, caly bajer wydajnego bloku polega na maxymalny odbieraniu ciepla z malej powierzchni jadra , miedz ma za zadanie rozpraszasz-przewodzic cieplo w celu ulatwienia odbioru ciepla przez wody, jednak jak wczesniej napisalem ze nie robi tego idealnie temp miedzi nie jest identyczna na calej powierzchni blok- posiada pewien opor cieplny, i zwiekszanie powierzchni odbioru ciepla w znacznej odlegosci od jadra mija sie z celem, podobnie jest ze zwiekszaniem przeplywu jesli mam doczynienia z procem ok 100w nie wiele da Ci zwiekszenie przeplywu z 300l/h do 500l/h pojemnosc cieplna wody jest na tyle duza ze nie zdolasz zapewne zaobserwowac znaczacej poprawy wydajnosci ... (jesli przeplyw bedzie za duzy woda zbyt szybko opusci chlodniczke druga sprawa ze dla takiego przeplywu bedziesz potrzebowal pompki o wiekszy watarzu co jest w miare oczywiste ze choc troche zagrzeje jednak jeszcze wode ... )

ps widziales najwydajniejsze bloki ? storm ? powerx ? wszystkie koncentruja sie na obiorze max ilosci ciepla znad jadra ... a nie z obrzezy, jak wynika z symulacji tam temperatura jest niewielka w stosunku do temperatury miedzi nad jadrem

i zacznij uwazac na wykladach uwage odnosnie chlodnicy zachowaj dla siebie :) i powodzenia w procesie przeciwko Twojej uczelnii ;)

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z cenami bloczków??

Kiedy pokażecie dokładne foty bloczków z topem, króćcami i zapinką??

Chodzi mi o foty dobrej jakości of coz :)

pozdro

1632242[/snapback]

cena bloczków podam gdy wyjdzie wersja ultra !!! cena myślę że będzie ok pacząc na to że rzadko kto robi takiego typu bloczki i potrzeba na nie dużo materiału fotki w normalnej jakości już są ale narazie wersji beta :-|

Lepiej "pacz" w słownik przed napisaniem posta..

Nastepnym razem %..

by mechl!k

Edytowane przez mechl!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...co do symulacji, to nad jądrem juz pracuje i powstaje nowy spód , słowa krytyki też sa potrzebne, a czasem wskazane, by ustrzec sie na przyszłość .

A ludzie piszący posty tacy jak np "VIVOO" nie czytają tematu od deski do deski , a wypowiadają się, próbując coś zamieszac , by zaistnieć na forum jako nowy uczestnik , wybić sie na szczyty .

A po za tym to co zrobimy staramy sie pokazać z najlepszej strony . w końcu forum po to jest , każdy z nas coś na nim pokazuje lub pisze...

Nie sztuka mieć blok za 100-300 złotych a sztuką jest mieć blok nie drogi a dobry o zadawalających osiągach i do tego się zmierza(my)....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

termit odpusc sobie lepiej takie gadanie bo sam widzisz ze nikt tu w ten test nie wierzy. Nie jest on po prostu dobrze przeprowadzony i co najwazniejsze obiektywny bo realizowal go tworca bloku... Moim zdaniem blok wypadnie srednio a nawet slabo ale wszystko wyjdzie w tescie ktory mam nadzieje bedzie juz niedlugo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

termit odpusc sobie lepiej takie gadanie bo sam widzisz ze nikt tu w ten test nie wierzy. Nie jest on po prostu dobrze przeprowadzony i co najwazniejsze obiektywny bo realizowal go tworca bloku... Moim zdaniem blok wypadnie srednio a nawet slabo ale wszystko wyjdzie w tescie ktory mam nadzieje bedzie juz niedlugo.

1633865[/snapback]

No to macie problem ja mam to w d.... ja pokazałem to co mi wyszło i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że wyniki są prawdziwe a to czy ktoś w to wieży czy nie to mnie nie obchodzi bo po prostu wszyscy sie nastawili że bloczek jest kiepski i nawet testy na Jet-pc wam nie przemówią do głowy !!! bo powiecie ze był to wyselekcjonowany blok albo że był chłodniejszy dzień jak robił nasz test niż ten z bloczkiem CUBe albo jeszcze cos :wink: więc mnie to wali myślisz że będę płakał jak ludzie tu nie kupią bloku ??? Mam to gdzieś jak nie to ich strata bo niewiedzą co tracą już jeden kumpel chce je do sklepu ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> a tam nikt nie będzie mi bajek wymyślał że test jest nieobiektywny !!! Każdy by myślał że CUBE będzie lepszy niż PowerX a wcale tak nie jest !!! wiec takie teorie to wiesz gdzie se wsadź ja bloczek porównałem i sprawdziłem go w praktyce i wiem ze jest lepszy niż Cube

A co do (jak wy to nazywać obiektywnego testu ) to się termin wyciąga bo panu co się tym zajmuje się nie chce :/ i ma nogę złamaną i wogle coś tam kręci jak pomożecie mi go namówić to będzie test !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ciach!]a czy Ty nie potrafisz pisać po ludzku ?

Idź dzieciak do szkoły albo nie wiem co, może zacznij używac  Worda ? ;[

1633914[/snapback]

A myślisz ze co nie chodzę do szkoły???? Nie dawno wróciłem !!!

worda też używam ale widocznie tego mi nie podkreślił !!! weś mi sie do błędów nie czepiaj jeszcze ty ile można tego wysłuchiwać !!! już mi sie odechciewa cokolwiek pisać na tym forum bo co napisze to ciągle wam w d.... źle !!!! mam zły humor !!!!!!!!!!!!!!!! :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale się chłopok rozcietrzewił....... :(

Wy tu z Sercem a On z siekierą...:(

NO gdyby mnie objechał z tamte poprzednie brednie to bym zrozumiał, ale Was szczerych ludzi dobrze mu życzących.....???? no to sorry...

Pewno teraz mi się dostanie , ale co mi tam musiałem się zrechabilitować po tamtych postach... :lol:

Pozdrawiam i sorki.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myślisz ze co nie chodzę do szkoły???? Nie dawno wróciłem !!!

worda też używam ale widocznie tego mi nie podkreślił !!! weś mi sie do błędów nie czepiaj jeszcze ty ile można tego wysłuchiwać !!! już mi sie odechciewa cokolwiek pisać na tym forum bo co napisze to ciągle wam w d.... źle !!!! mam zły humor !!!!!!!!!!!!!!!!  :angry:  :angry:  :angry:  :angry:  :angry:

1633924[/snapback]

To radziłbym do niej wrócic na nadgodziny i pouczyć sie bardziej polskiego..

Ode mnie w prezencie masz na to 3 dni...

Jezeli sie nie poprawisz przedluzy sie owy odpoczynek od postów na dłuzej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To radziłbym do niej wrócic na nadgodziny i pouczyć sie bardziej polskiego..

Ode mnie w prezencie masz na to 3 dni...

Jezeli sie nie poprawisz przedluzy sie owy odpoczynek od postów na dłuzej...

1634005[/snapback]

Nalezało sie......

@termit_tm

A co do bloczku to nie krzycz tak na wszystkich ze mowia ze testy złe bo są złe! 20 minut stresu to za mało, a takie sprawdzanie to nie jest wogole porzadne. wyslij to co to testowałes do jet-pc, bo bez tego lud Ci nie uwierzy. Jestes w moim wieku a robisz tak przerazajace błedy, ze to az wali po oczach. Jezeli nie znasz zasad gramatycznych to naucz sie, a jak znasz a i tak zle piszesz to zastanawiaj sie nad kazdym wyrazem. I nie pisz ze nie chce Ci sie postow pisac bo kazdemu przeszkadza to ze robisz błedy, bo od tego ludzie nie zaczna Cie na pewno przepraszac. Zachowujesz sie jak dziecko, jak bys był tutaj najwazniejszy. Na opinie o Twoim "tescie" odpisujesz takie rzeczy, ze od razu ban na miesiac za zachowanie, na razie mam nadzieje ze te 3 dni w prezencie z okazji rozpoczenia nowego roku szkolnego naucza Cie czegos.

Sorry za OT

Szkoda ze ten bloczek pita nie przeszedł testow na jet-pc, bo dobrze by było miec wszystkie testy blokow w jednym miejscu.

fajnie by było jk ktos na tweaku pokusiłby sie o zrobienie o blokach czegos w rodzaju WENu (wielka encyklopedia nagrzewnic) zdjecia krotki opis i "opinie innych" tak w miare skrotowo, bo ktos jak chce kupic blok to musi czytac stosy topicow z wielka iloscia stron. Przydało by sie tak po krotkiej notatce ze zdjeciem cena i kontaktem gdzie kupic, juznie mowiac o PROFESJONALNYM TESCIE, takim jak na jet-pc. Mysle ze przydało by sie to bardzo, mozna by poroiwnac wiele konstrukcji i bardzo szybko wybrac cos dla siebie.

Tyle ode mnie, autorom rzycze powodzenia w pracach nad bloczkiem i troche ogłady ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze nie pogadamy przez 3 dni :/ chyba nie dziwisz sie ludziom ze nie wierza w ten test jezeli ktos nowy wlatuje na forum ze slimakiem ktory ma 3 duze kanaly, blok wielkosci 2 czapek od A64 i mowi ze jest on super i wypas... duzo ludzi juz robilo takie konstrukcje i wypadaly one slabo(nadawaly sie na Nb, GPU ale nie na CPU) a Ty masz nagle inna teorie... moze macie miedz z marsa i jest lepsza czy jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się cieszę mam was chwilowo dosyć idę zrobić bloczek ale wam go nie pokaże

niezasłużyliscie !!!

mam w planach wysłać papiery do tweaka z poradni że jestem dyslektykiem i przysługuje mi możliwość zrobienia paru błędów więcej niż innym użytkownikom wiec ten ban jest niesłuszny :P (a do worda zawsze wklejam i sprawdzam tak to już bym dawno wyleciał !!! )

aha co do testów to robiłem 2 godziny i wypadł tak samo tylko że na cube było 40 C a na moim 39 C

(na temat testów już z wami nie gadam !!)

aha i pliss nie banujcie tego konta bo to kuzyna nie moje :lol:

(już się więcej nie odzywam może pokaże wam moje wyniki pracy za 3 dni pa jak coś teraz piszecie to do "gmaro" w końcu to mój wspólnik

"termit_tm"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Saimek

tylko ze czesc blokow produkowana jest partiami pewnie cube czy ic3 za niedlugo znikna z rynku a jak pojawia sie testy pojawia sie nowe bloczki ....i tak w nie skonczonosc ;]

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojej tak nam przykro.

naprawde nic nie musisz nam pokazywac i nic udowadniac

w moim tescie Storm mial 52 stopnie a moj bloczek 46

padnijcie na kolana!

PS. Po tym ostatnim poscie naprawde udowodniliscie prostactwo, brawo.

Zastanawiam sie kto glupi zaryzykuje i kupi od takich dzieciakow bloczek.

Edytowane przez gaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha i pliss nie banujcie tego konta bo to kuzyna nie moje  :lol:

(już się więcej nie odzywam może pokaże wam moje wyniki pracy za 3 dni pa jak coś teraz piszecie to do "gmaro" w końcu to mój wspólnik

"termit_tm"

1634053[/snapback]

To kuzyn sie zasmuci...

A teraz zastanawiam sie czy czasem nie przedluzyc Ci przerwy na dłuzszy czas..

A w planach wysłać papiery do tweaka z poradni że jestem dyslektykiem i przysługuje mi możliwość zrobienia paru błędów więcej niż innym użytkownikom wiec ten ban jest niesłuszny :P  (a do worda zawsze wklejam i sprawdzam tak to już bym dawno wyleciał !!! )

1634053[/snapback]

A wiesz gdzie sobie mozesz takie papiery wysłać ew wsadzić...

A ja się cieszę mam was chwilowo dosyć idę zrobić bloczek ale wam go nie pokaże

niezasłużyliscie !!!

1634053[/snapback]

Panowie na kolana i przepraszac... :lol: :lol: :lol:

Człowieku zachowujesz sie jak dzieciak któremu uświadomiono że był w błedzie...

A zresztą po co mam pisać wiecej skoro i tak nie zrozumiesz..

Ew. kszonek ładnie ujął to co ja bym Ci napisał..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi