Skocz do zawartości
storm

Jakie Pamieci Wybrac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie ktore pamiatki beda lepsze :

PDP Patriot XBLK 2 x 512MB DDR 400MHz CL2-5-2-2 - TCCD

GeIL Dual 2 x 512MB One-W DDR 400Mhz CL1,5-5-2-2 - Winbond BH5-UTT

chodzi mi o max O/C :D

jak ktos posiada te pamieci nie napisze jak sie sprawuja

pozdr :D

Edytowane przez storm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jak w temacie ktore pamiatki beda lepsze :

PDP Patriot XBLK 2 x 512MB DDR 400MHz CL2-5-2-2  - TCCD

GeIL Dual 2 x 512MB One-W  DDR 400Mhz  CL1,5-5-2-2 - Winbond BH5-UTT

chodzi mi o max O/C  :D

jak ktos posiada te pamieci nie napisze jak sie sprawuja

1626035[/snapback]

Kupilem te pamieci - na razie jestem w fazie testow - (10godz w Goldmem bez bledu przy ustawieniach 1:1 z FSB=250@6-3-3-2,5 2,65Vddr) ale cos moj procek daje ciala... byl obiecujacy, ale do 3,9-4GHz to potrzebuje juz straaaaasznie duzo pradu...

Pamieci lubia niskie napiecia z tego co tez juz zdazylem zauwazyc... kolejne testy oczywiscie w drodze B)

Edytowane przez Dimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz okolice 300 Mhz z timingami powiedzny 2,5-4-3-7 albo cos ala to bierz TCCD, jak chcesz powiedzmy 240-260 moze ciut wiecej z 2-2-2-5 i ostrymi alphami to bierz Geile One. TCCD potrzebuje 2,9-3,0 V zeby miec takie osiagi, te BH-5 okolo 3,3-3,6. Takze musisz miec plyte co daje duzo V na ram zeby oplacalo sie brac te Geile One chyba ze chcesz pracowac na default producenta? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz okolice 300 Mhz z timingami powiedzny 2,5-4-3-7 albo cos ala to bierz TCCD, jak chcesz powiedzmy 240-260 moze ciut wiecej z 2-2-2-5 i ostrymi alphami to bierz Geile One. TCCD potrzebuje 2,9-3,0 V zeby miec takie osiagi, te BH-5 okolo 3,3-3,6. Takze musisz miec plyte co daje duzo V na ram zeby oplacalo sie brac te Geile One chyba ze chcesz pracowac na default producenta? :D

1626297[/snapback]

hyhhy na default :D nie nie zartuje oczywiscie ale graniece 300 przy timingach 2,5 mnie interesuja plytka naturalnie dfi nf4 tak wiec chyba wybor padnie na Patrioty jakos stawiam na cisze i denerwuje mnie nawiew na mosfet tak wiec niskie vmem 2,8-3,0v mi styka :D

pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak DFI nForce 4 to bym pokusił się o Geil ONE na UTT. Na tej płytce te ramki mogą naprawdę rozwinąć skrzydła  :wink:

1626635[/snapback]

tak tylko jezeli poleca w granicach 270 przy ostrych timmingach to bym je wziol a jak narazie nikt kto te ramki posiada sie nie wypoowiedzial wiec troche w ciemno biore no chyba ze uda mi sie zalatwic na jeden dzionek do testow obie pamieci :D

hmmm moze ma ktos stronke z jakimis tescikami tych geili ?

Edytowane przez storm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej stronce w dziale "TESTY" znajdziesz linki do polskich i zagranicznych recenzji roznych Patriotow...

Na tej stronce w dziale "TESTY" znajdziesz linki do roznych testow pamieci Geil... ale z tego co widze, to nie ma tam jeszcze Geil One :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytalem wiele keidys recenzji XBL 3200 i on przeskakuje 500mhz, ale nei duzo. Nawet na oficjalnej stronie patriotow pisze ze sie da wyciagnac 533 na 3-4-4-8 ! Domyslam sie ze da sie wiecej ale cudu nie bedzie! Inaczej jest z wersja 4800 ktore robi na cl2.5

Po prostu wersja xbl 3200 a 4800 to wielka roznica a nie tylko numerki jak to czesto bywa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lizardus co ty za glupoty gadasz... pelno ludzi ma te patrioty i leca jak szalone... 600 robia bez problemu. Co do owiewania mosfetow przy zasilaniu z 5v no niestety jest konieczne, ale jak puscisz te patrioty na 300 to tez musisz na nie dac nawiew... to samo z BH5 wiec tak czy siak 1 wentylator na pamieci chociaz musisz miec =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja np.miałem te XBLK dwa komplety i każdy dobijał do 327max2.5-5-5-8 timy słabe ale szukałem maxa pamiątek

aktualnie mam Geli ONe -bh-5 i robią 265 2-2-2-5 + najostrzejsze alphy

Oczywiście są też Geli ONE TCCD ludki dobijaja do 310 2,5-3-3-6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkie sorry -w tescie na xbitlabs gdzie bylo porowanie 7 czy 6 patriotow roznej klasy xbl3200 podkrecili do 285mhz na 2,5-4-4-8. Pomylilo mi sie z wersja 4200 (zwyczajne extremy) ktora ledwo co podkrecilii.

jeszcze raz wielkie sorry...

Edytowane przez Lizardus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TCCD potrzebuje 2,9-3,0 V zeby miec takie osiagi,

1626297[/snapback]

Nieprawda. Wszystko zalezy od tego z jakiej partii produkcyjnej pochodziły konkretne kosci TCCD. Wczesne wersje pamieci na tyck kosciach zgrabnie fikały na napięciach 2,7V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi