acd Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Mam taki problemik natury technicznej. Nie moge poradzic sobie z wycieciem rownego otworu w blasze stalowej, ktora jest cienka. Kazdorazowe proby wyciecia otworu (pod wentyl) koncza sie lekkim odgieciem blachy w kierunku nascisku szlifierki... Mam w zwiazku z tym pytanie: do kogo mam sie zwrocic z prosba o przygotwanie otworu (czy np. slusarz da rade?) ? Drugie pytanie: jak wyciac otwor w plastiku ktoru jest lekko wygiety (luk) Z prob wykonania rysunku na tym plastiku wychodzi mi zawsze elipsa a nie okrag... Trzecie pytanko: Gdzie moge znalezc pomaranczowa katode/neon z teakim efektem "aqua" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclaska Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Może podłożenie pod blachę deski io przykręcenie jej ściskami stolarskimi mogłoby pomóc. Drewno będzie blokowało wyginanie się blachy. Ja taki trik stosowałem, kiedy wycinałem otwór metodą wiertarkową - nic się nie gięło. Zawze możesz to zeszliwować - można kupić fajne kamienie szlifierskie mocowane na wiertarce - dla mnie bomba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) Sek w tym ze nie ma dostepu od gory (tak zeby mozna bylo oprzec blache na desce), z kolei od dolu nie da sie podlozyc deski bo bylalby ona w powietrzu. Skrecac nie che zeby nie zniszycz czegokolwiek. Dlatego wlasnie chce zeby to zrobil jakis specjalista... Co do kamieni szlifierskich do sa one stosunkowo drogie z tego co wiem i szybko sie scieraja... Edytowane 2 Września 2005 przez acd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclaska Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 poniżej 10 PLN w Castoramach, leroyach i innych takich sklepach. Za dychę to się mogą ścierać ile chcą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Jak juz na upartego chcesz zeby ci to wycial profesjonalista, to idz do jakiejs firmy reklamowej - wytna ci w plexie, a co do blachy, to tam gdzie ja sprzedaja wytna na 90%. Ew. kup takia przystawke do wiertarki do wycinania otworow - bedzie rowno i bez zadnych zagiec, koszt ok. 10-30zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...