Skocz do zawartości
acd

Nie Moge Poradzic Sobie Z Wycieciem Otoworu...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problemik natury technicznej. Nie moge poradzic sobie z wycieciem rownego otworu w blasze stalowej, ktora jest cienka. Kazdorazowe proby wyciecia otworu (pod wentyl) koncza sie lekkim odgieciem blachy w kierunku nascisku szlifierki...

Mam w zwiazku z tym pytanie: do kogo mam sie zwrocic z prosba o przygotwanie otworu (czy np. slusarz da rade?) ?

Drugie pytanie: jak wyciac otwor w plastiku ktoru jest lekko wygiety (luk) Z prob wykonania rysunku na tym plastiku wychodzi mi zawsze elipsa a nie okrag...

Trzecie pytanko: Gdzie moge znalezc pomaranczowa katode/neon z teakim efektem "aqua" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może podłożenie pod blachę deski io przykręcenie jej ściskami stolarskimi mogłoby pomóc. Drewno będzie blokowało wyginanie się blachy. Ja taki trik stosowałem, kiedy wycinałem otwór metodą wiertarkową - nic się nie gięło.

Zawze możesz to zeszliwować - można kupić fajne kamienie szlifierskie mocowane na wiertarce - dla mnie bomba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sek w tym ze nie ma dostepu od gory (tak zeby mozna bylo oprzec blache na desce), z kolei od dolu nie da sie podlozyc deski bo bylalby ona w powietrzu. Skrecac nie che zeby nie zniszycz czegokolwiek.

Dlatego wlasnie chce zeby to zrobil jakis specjalista... Co do kamieni szlifierskich do sa one stosunkowo drogie z tego co wiem i szybko sie scieraja...

Edytowane przez acd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz na upartego chcesz zeby ci to wycial profesjonalista, to idz do jakiejs firmy reklamowej - wytna ci w plexie, a co do blachy, to tam gdzie ja sprzedaja wytna na 90%. Ew. kup takia przystawke do wiertarki do wycinania otworow - bedzie rowno i bez zadnych zagiec, koszt ok. 10-30zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi