Skocz do zawartości
Borys_MB

Kłopot c CD-ROM-em

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Creativa x48 i od wczoraj mam pewien problem. Nie kręci się silniczek napędzający płyty. ;-( A raczej trzeba go troszke wspomóc. Po rozebraniu Cd- Rom-u trzeba troszkę ruszyć płytą, żeby zaczęła kręcić na poważnie. Co robić? Wyczyściłem już wszystko. CO z tym zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak krecisz tym alebo jak poruszasz cedekiam wokol jakiejsc tam osi to slyszysz jak cos przelatuje metalowego w srodku ?

tak czy inaczej to pewnie polecialy tuleje albo lozyska czy jak to sie nazywa dobry elektronik zmieni silnik i po sprawie ale nei wiem czy dostac mozna taki silnik i ile on kosztuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak krecisz tym alebo jak poruszasz cedekiam wokol  jakiejsc tam osi to slyszysz jak cos przelatuje metalowego w srodku ?

tak czy inaczej to pewnie polecialy tuleje albo lozyska czy jak to sie nazywa dobry elektronik zmieni silnik i po sprawie ale nei wiem czy dostac mozna taki silnik i ile on kosztuje

No właśnie SŁYCHAĆ takie cosik. Ale nieraz włoże płyte i idzie płyta. A może silniczek rozebrać i pochuchać, podmuchać i samo przejdzie? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...