Crash2003 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Witam otoz mam taki problem zakupilem dzis dysk WD 160GB SATA II i przy podlączeniu do kompa bios go niewykrywa moja płyta glowna to ASUS A7V600-X czy wie ktos co moze byc grane?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) proponuje looknać http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=55&t=141688 tam gdzieś po środku było napisane, a wręcz wycytowane z newsów Tweak'a że ten chip nie obsługuje SATA II, a kilka dni później ukazała się mała sztuczka, przestawić zworki, nawet zdjęcia były załączone. Poszukaj w archiwum newsów, to było mniej więcej wtedy co pisałem tamte posty. Zobacz, poczytaj, znajdziesz odowiedź. Jakby coś było nie tak, wtedy pisz... Edytowane 2 Września 2005 przez kaamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikubi Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Na dysku są zworki, żeby go przestawić w tryb SATA1. Masz napisane na obudowie dysku, które zworki masz przestawić. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash2003 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 przestawilem zworki tak jak pisalo w tamtym poscie ale jest problem niemoge zaistalowac na nim xp'ka sp2 przy instalacji niewidzi dysku :( a gdy podlaczam starego wd 80gb wraz z ta 160 to wogole nieladuje windowsa i co poczac moze wymienic na sate1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) nie widzi dysku bo nie masz sterowników na dyskietce prawda? na płycie z driverami do płyty głównej, masz folder SATA i tam są sterwoniki, zgraj je na dyskietke (jak nie bedziesz wiedzial co zgrać to daj znać, wyśle ci kompletne pliki bo mam taką samą plyte) i wtedy przy instalacji XP'ka zauważ ze na początku masz informacje (wtedy jak się ładuje instalator) że aby zainstalowąc dyski SCSI lub RAID innej firmy naciśnij F6, no i naciskasz. Wkładasz dyskietke kiedy instalator poprosi o nią, i jeszcze chyba wybierasz 1 z 4 punktów (system). Bardzo prosto. Wtedy ładuje się normalnie instalator, samo sie wszystko robi, i już dysk jest widoczny. Pozdro! P.S. no i jeszcze odpowiednie ustawienie w BIOS'ie, jesli chodzi o kolejność boot'owania dysków, w ogole wszystko co z wiązane z IDE/ATA/SATA. Poszukaj, napewno coś znajdziesz. Edytowane 3 Września 2005 przez kaamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...