Paazik Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Czesto zawiesza mi sie komp. Mam xp home. Po prostu obraz zniekształca się a na górze ekranu jest fioletowy pasek. Wydaje mi się że jest jedna z dwóch przyczyn. RAM lub karta graficzna. Problemy zaczely sie dziac po wymianie wlasnie ramu i procka. Mam starą plyte główną wiec gdy wmontowalem procka agp(mam 2x)podwyzszylo czestopliwosc prawie dwukrotnie(teraz ma okolo 84mhz). Czy jest jakis program do zmiany częstopliwości pracy szyny agp? HEELLPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Czesto zawiesza mi sie komp...bo masz plytke na BX a one nie mialy dzielnika 1/2 AGP/FSB i port AGP przy tym PIII (na magistrali 133MHz) jest taktowany w okolicach 89MHz (standard 66MHz) - a nie wszystkie karty graficzne to wytrzymuja, tylko te lepsze - spora czesc MX wymieka bo to karty budzetowe (ciecie kosztow = spadek jakosci) jak chcesz wykluczyc problem grafiki to ustaw na probe procka na magistrali 100MHz - bedzie to PIII 750 (o ile dobrze pamietam) i wtedy popracuj na kompie jak to nic nie pomoze to testuj RAM jezeli okaze sie ze to grafika - to szukaj jakiejs markowej karty graficznej i raczej nie MX choc jak pamietam to ELSA Gladiac 511 (GF2 MX400) dawala sobie rade z takim bajerem (AGP = 89MHz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...