Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ustawilem fsb na 147 (dzielnik 1/4)[doszdlem do 150 ale tam jest juz 1/5]

I wszystko ladnie zero zwichow i tak z 2 tyg. . Dzisiaj wlanczam kompa no i nagle jak zaczol jezdzic po dysku to myslalem ze padne halas taki ze nawet wentylatorkow nie slysze. W sisoftsandrze wynik mi spadl o 5 tys. jak juz sie uspokojilo troche [po reboocie i paru kopach ;) ]. To co mam na dysku to juz raczej mam stratne. Ale wacham sie czy pojsc z reklamacja bo kupilem go w czerwcu zeszlego roku i nie wiem czy wtedy byly jeszcze 3 lata gwarancji czy rok. Bo jak rok to moge sobie... Wydaje mi sie ze roczna gwarancje wprowadzili dopiero w tym roku. Ale mi nie dali karty gwarancyjnej (kupowalem sam dysk) a chyba powinni? Moim jedynym dowodem jest paragon. I co teraz zrobic?

Czyzby moj IBM wytrzymal tylko 36.75 Mhz ? czy poprostu padl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem paragon :D

01r07.30 byla jeszcze wtedy gwarancja 3 letnia czy nie??

Zrozumcie musze wiedziec bo jak pojde i bede "pewny" ze to bylo na 3 latka to ten paragonik moze zaakceptuja chociaz nie ma karty gwarancyjnej a powinna chyba byc ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy naprawde nikt z was nie ma IBM'a no bez jaj :)

Wystarczy ze lukniecie na gwaracje jesli kupowalicie wlasnie gdzies kolo 01r07.30.

No i jeszcze pytanie czy byly wtedy dyski ktore roznily sie tylko dlugoscia gwarancji czy wszystkie szly na 3 latka ?

Z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy naprawde nikt z was nie ma IBM'a no bez jaj :)

Wystarczy ze lukniecie na gwaracje jesli kupowalicie wlasnie gdzies kolo 01r07.30.

No i jeszcze pytanie czy byly wtedy dyski ktore roznily sie tylko dlugoscia gwarancji czy wszystkie szly na 3 latka ?

Z gory dziekuje

napewno ma 3 lata gwarancji, idź z paragonem i powinni uznać

a nie masz stikera na dysku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny użytkownik IBM DTLA 3070xx :)

Masz 3latka, weź paragon, dysk i kłóć się o swoje. Powinni Ci dać nówke bo dysków tej firmy się nie reperuje (innych najczęsciej tesh nie).

I nie przyznawaj się, że podkręcałeś !!! :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde ale ze mnie lamka nawet nie spojrzalem na stickery z nerwow ;)

Tyle ze mam 3 stickery ! 2 firmy w ktorej kupowlaem dysk i jeden i jeden chyba od dystrybutora IBM'a (taka zielona)

dysk wyprodukowany w marcu 2001 roku hmmm dlugo te dyski do polski jada (3 miechy). Na kazdym stickerze inna gwarancja. Zbaranialem

nie znam sie na stickersach.bo sa trzy a nie dwie podzialki. Na miesiace lata i jeszcze jakas 1,2,3,4. Czyzby to byl dysk uzywany jakis. No i nie rozumiem faktu ze z jednego stickersa (chyba tego wlasnie mojego) wynika ze mam rok gwarancji. To jakies nieporozumienie chyba. Gdzie 2 brakujace lata?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

J@reQ:

IBM jeszcze nie wpadł na ten pomysł aby dawać reklamacje na 1 rok, tak samo samsung

Ale jestes pewien??

Mi sie wydawalo ze IBM zaczol dawac od 07.10.02 wylacznie gwarancje na 1 rok ale nie jestem pewny. Gdybym byl pewny to by tego postu nie bylo. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...