SZiBi Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Ustawilem fsb na 147 (dzielnik 1/4)[doszdlem do 150 ale tam jest juz 1/5] I wszystko ladnie zero zwichow i tak z 2 tyg. . Dzisiaj wlanczam kompa no i nagle jak zaczol jezdzic po dysku to myslalem ze padne halas taki ze nawet wentylatorkow nie slysze. W sisoftsandrze wynik mi spadl o 5 tys. jak juz sie uspokojilo troche [po reboocie i paru kopach ;) ]. To co mam na dysku to juz raczej mam stratne. Ale wacham sie czy pojsc z reklamacja bo kupilem go w czerwcu zeszlego roku i nie wiem czy wtedy byly jeszcze 3 lata gwarancji czy rok. Bo jak rok to moge sobie... Wydaje mi sie ze roczna gwarancje wprowadzili dopiero w tym roku. Ale mi nie dali karty gwarancyjnej (kupowalem sam dysk) a chyba powinni? Moim jedynym dowodem jest paragon. I co teraz zrobic? Czyzby moj IBM wytrzymal tylko 36.75 Mhz ? czy poprostu padl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiBi Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Znalazlem paragon :D 01r07.30 byla jeszcze wtedy gwarancja 3 letnia czy nie?? Zrozumcie musze wiedziec bo jak pojde i bede "pewny" ze to bylo na 3 latka to ten paragonik moze zaakceptuja chociaz nie ma karty gwarancyjnej a powinna chyba byc ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiBi Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Czy naprawde nikt z was nie ma IBM'a no bez jaj :) Wystarczy ze lukniecie na gwaracje jesli kupowalicie wlasnie gdzies kolo 01r07.30. No i jeszcze pytanie czy byly wtedy dyski ktore roznily sie tylko dlugoscia gwarancji czy wszystkie szly na 3 latka ? Z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Czy naprawde nikt z was nie ma IBM'a no bez jaj :) Wystarczy ze lukniecie na gwaracje jesli kupowalicie wlasnie gdzies kolo 01r07.30. No i jeszcze pytanie czy byly wtedy dyski ktore roznily sie tylko dlugoscia gwarancji czy wszystkie szly na 3 latka ? Z gory dziekuje napewno ma 3 lata gwarancji, idź z paragonem i powinni uznać a nie masz stikera na dysku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Idź i inie pękaj a jak nie beda chieli przyjac to pożeganj pana z bani :-)Idź i inie pękaj a jak nie beda chieli przyjac to pożeganj pana z bani :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Kolejny użytkownik IBM DTLA 3070xx :) Masz 3latka, weź paragon, dysk i kłóć się o swoje. Powinni Ci dać nówke bo dysków tej firmy się nie reperuje (innych najczęsciej tesh nie). I nie przyznawaj się, że podkręcałeś !!! :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiBi Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 qrde ale ze mnie lamka nawet nie spojrzalem na stickery z nerwow ;) Tyle ze mam 3 stickery ! 2 firmy w ktorej kupowlaem dysk i jeden i jeden chyba od dystrybutora IBM'a (taka zielona) dysk wyprodukowany w marcu 2001 roku hmmm dlugo te dyski do polski jada (3 miechy). Na kazdym stickerze inna gwarancja. Zbaranialem nie znam sie na stickersach.bo sa trzy a nie dwie podzialki. Na miesiace lata i jeszcze jakas 1,2,3,4. Czyzby to byl dysk uzywany jakis. No i nie rozumiem faktu ze z jednego stickersa (chyba tego wlasnie mojego) wynika ze mam rok gwarancji. To jakies nieporozumienie chyba. Gdzie 2 brakujace lata? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 IBM jeszcze nie wpadł na ten pomysł aby dawać reklamacje na 1 rok, tak samo samsung. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZiBi Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 J@reQ: IBM jeszcze nie wpadł na ten pomysł aby dawać reklamacje na 1 rok, tak samo samsung Ale jestes pewien?? Mi sie wydawalo ze IBM zaczol dawac od 07.10.02 wylacznie gwarancje na 1 rok ale nie jestem pewny. Gdybym byl pewny to by tego postu nie bylo. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 IBM jeszcze nie wpadł na ten pomysł aby dawać reklamacje na 1 rok, tak samo samsung. Od niedawna wszyscy producenci dysków dają tylko 1 rok gwarancji na swoje produkty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Ale mozna kupoić rozszerzona gwarancje, a niektore modele np. Caviary z 8 MB bufor od razu maja 3 lata gwarancji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...