KtośTaki Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Witam Sytuacja wygląda następująco: używałem Ranisha, ale coś błędnie pokazywał dane i wcisnołem esc i wtedy zapytał się czy zapisać do mbr, w tym momencie ktoś mnie zawołał i przez przypadek wcisnąłem enter :mur: i tak się to zaczeło. Używałem już parenaście różnorakich programów i z tym samym skutkiem. :mad: Active Partition Recovery i Testdisk(win i dos) wykrywają wszystko tak jak być powinno, a kiedy dochodzi do zapisu też nie ma problemów i niby wszystko ok a po restarcie nic nie jest ok :sad: W Testdisku troszke dziwnie się dzieje ponieważ po analizie wszystkie partycje mają na początku literą D (delated?) po kliknięciu entera zostaje jedna E (extanded). Po dokładniejszej analizie to samo, ale jeżeli w czasie analizy weźmie się stop to pierwsza partycja czyli XP jest z * (bootowana) i po restarcie jest dostępna. Natomiast jeżeli w czasie analizy wykryje jeszcze inną partycję to znowu jest D i po restarcie nic nie ma. :angry: Może ktoś miał podobną sytuacją i wie jak z niej wybrnąć to byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...