ra-v Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Mam prośbe... szukam kogos kto ma czas pomóc mi w napisaniu jakiejś prostej gierki 2d. Umiem troche programować, ale potrzebuje pomocy. Bede wdzięczny jeśli ktos pomorze mi tutaj na form ale najlepiej niech skontaktuje sie ze mna na gg gg : 3496570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikor_soft Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Mam prośbe... szukam kogos kto ma czas pomóc mi w napisaniu jakiejś prostej gierki 2d. Zbyt ogólnie to ująłeś - masz pomysł, napisałeś scenariusz, chcesz to wdrożyć - tak? Umiem troche programować, ale potrzebuje pomocy.A jaki język programowania preferujesz? C? Pascal? Assembler? A może Fortran lub LISP? Postaraj się lepiej sprecyzować pytanie, a na pewno znajdą się chętni do pomocy!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 dokładnie jest tak ucze sie programować w C++ i chciałbym napisać jakąs małą gierke 2d, żeby sie pouczyć... jak juz napisze pierwszą to bedzie mi juz atwiej.... i chciałbym aby w tej pierwszej grze mi ktoś pomógł.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Contrast Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Ale jakiego typu ma być ta gra?? np Wąż albo wisielec?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 wiesz może być nawet i wąż... ale ja osobiscie myślałem może o czymś takie że sie chodzi jakims ludzikiem i zabija... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kissiel Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 ra-v , odezwij sie do mnie , bo mam coś , co może się okazać dla Ciebie bardzo pomocne.. Łap mnie na gg/tlenie, jestem niewidoczny przez większość czasu. lufa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voldenet Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Ja zrobiłem grę (Chodzisz kropką i zabijasz trójkąciki :lol:) i... recenzent w postaci kolegów powiedział, że grafika do bani(Przesadzają chłopaki! ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 taa do bani. Wez sie cofnij 40 lat do tylu to cie ozloca za extremalnie emocjonujaca rozrywke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptasieq Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 taa do bani. Wez sie cofnij 40 lat do tylu to cie ozloca za extremalnie emocjonujaca rozrywke :D 1643151[/snapback] A ja zrobilem symulator hodowli owiec:P W c++ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikor_soft Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 ale ja osobiscie myślałem może o czymś takie że sie chodzi jakims ludzikiem i zabija... 1636882[/snapback] Hmm, jeżeli dopiero zaczynasz - może być za trudne. Na początek pomyśl nad pongiem - nie ma tam zaawansowanego enginu, a od razu powinieneś wyłapać błędy w ewentualnym algorytmie. Pomyśl też nad tym, aby drugą paletką sterował komputer i aby robił to w miarę inteligentnie - mopże kilka poziomów trudności? Jak z tym sobie dasz radę - dodawaj kolejne elementy (ściany do odbicia piłki, przeszkadzajki, itp). Jak to skończysz - pomyśl o czymś poważniejszym. Jak na początku zaczniesz "za ostro" - to się zniechęcisz, a tego chyba nie chcesz...? Powodzenia!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra-v Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 postanowiłem ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> sie za openGL i napisałem pierwszy programik :) tylko mam problem potrzebuje loadera plików .max albo 3ds. jeżeli ktoś zna takowy to niech da linka ( wiem że najlepiej jest napisać swój ale nie umiem:/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antrykot111 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 postanowiłem ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> sie za openGL i napisałem pierwszy programik :) tylko mam problem potrzebuje loadera plików .max albo 3ds. jeżeli ktoś zna takowy to niech da linka ( wiem że najlepiej jest napisać swój ale nie umiem:/) 1653970[/snapback] Może to ci pomoże :) A jak zaczynasz dopiero ogla, to pobaw sie najpierw Kwadratami, swiatłem, Vertex bufferem, listami...a nie tak od razu zaczynać od końca. Ale to tylko moje zdanie. (Post napisany, w świetle twojego topicu z warsztatu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celeron D325 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Ja tam wolę Blitz Basic niż C++. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antrykot111 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Ja tam wolę Blitz Basic niż C++. 1661266[/snapback] Tak z ciekawości : Jak jest z wydajnością w tym basicu ? Czy stoi na jakimś przyzwoitym poziomie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celeron D325 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) Tak z ciekawości : Jak jest z wydajnością w tym basicu ? Czy stoi na jakimś przyzwoitym poziomie ? 1661498[/snapback] Pewnie. To jezyk oparty na Basicu tyle że zoptymalizowany pod kątem gier 2D i 3D. Edytowane 24 Września 2005 przez Celeron D325 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 ściągnij sobie biblioteki CDX w c++.. pełny engine do robienia gierek 2D. Znalazłem go wczoraj, jednak mam swój (nie do końca swój bo zmodowany lekko z książki "tworzenie gier" by helion) i nie chce mi się zmieniać go teraz jak już włożyłem dosyc sporo pracy w niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...