Goomy Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Witam , mam problemik mili panstwo, moze ktos z was zna odpowiedz na moje bolaczki. Otoz problem jest taki , plyta glowna ma 4 zlacza IDE , 2 ATA 100 i dwa ata 133 raid, podlaczylem dwa dyski na jedna tasme na kanal IDE 1 ale drugiego dysku nie chcial widziec za groma:( , wiec podlaczylem oba na oddzielne kanaly ATA 133 kazdy na osobnej tasmie. Problem w tym ze wszystko widzi, all dziala , ale zauwazylem ze jak przegrywam np. film z jednej partycji na druga partycje (obie znajduja sie na tym samym dysku) to kopiowa nie trwa prawie 5 minut !!!! , w czym moze tkwic problem ? pierwszy kanal IDE mam wolny, na drugim mam CDRW i DVD podlaczone. 3 i 4 kanal (ATA 133) dyski twarde.Zainstalowane wszystkie stery do ata 133 raid , do ata 100 , stery intela - intel aplication accelerator i nic ;( Jesli ktos wie w czym jest problem prosze o pomoc:) Wielkie dzieki za informacje. BTW. przelaczalem dyski na kanal podstawowy IDE 1 i to samo i jeden i drugi zachowuje sie tak samo ;( a taki sam model dysku u kolegi przegrywa to samo w niecale 2 min. ;( Wielkie dzieki za informacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Co do dwóch dysków na jednym kanale IDE, które niedziałały - to oczywiście prawidłowo ustawiłeś zworki MASTER/SLAVE (ew. MASTER/CABLE SELECT). Co do szybkości kopiowania. Zależy to od wielu czynników (procesor, ilość pamięci ram, obciążenie komputera, defragmentacja itd.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...